Vir: www.vecer.com

Nosilci parterja odra na Dravi, so ves ta čas ogrožali vodno perjad. Oder je bil zgrajen brez gradbenega dovoljenja, pred letom dni je inšpektorat izdal, da ga je potrebno odstraniti. Na občini so si prizadevali, da bi bil oder zakonit. Kot kaže pa so se končno odločili za odstranitev.

Ob Vodnem stolpu na Lentu so pred leti nezakonito, brez gradbenega dovoljenja, postavili oder na Dravi. Nosilci parterja pa so žal ves ta čas ogrožali vodno perjad. Bralci so v preteklosti opozorili tudi na preminule race,  ki so se v odprtine kletk zapletle. Na to je opozarjal tudi dr. Zlatko Golob iz Azila za zaščitene živalske vrste Golob, ki je svaril sprehajalce, da na tem predelu nikakor ne hranijo ptic, saj to povzroča dodatno možnost vkleščanja ptic. Kljub vsem opozorilom, se ni zgodilo nič. Temelji so ostali in razburjali občane.

Želeli so ga ponovno uporabiti

Že pred letom dni je inšpektorat izdal, da je potrebno zgrajeni del odra v zalivu reke odstraniti in povrniti v prvotno stanje. Na občini so si, kot je tedaj dejal Saša Arsenovič, župan Maribora, prizadevali narediti vse, da bi bil oder zakonit in da bi ga lahko ponovno uporabili kot glavno prizorišče Festivala Lent.

Na mariborski občini so nam dejali tudi, da so seznanjeni s problematiko odra na Dravi:

 »Iskreno nam je žal, da je prišlo do ogrožanja vodnih živali, zaradi nosilcev konstrukcije odra. Preučili bomo možnosti rešitve, da v prihodnje ne bo več prihajalo do ogrožanja varnosti prostoživečih živali.  V primeru poginule race, ki se je zagozdila v mrežo nosilcev, je posredovala Veterinarsko higienska služba. Vodstvo občine se bo v prihodnjih dneh uskladilo glede nadaljnjih postopkov v zvezi z reševanjem problematike odra na Dravi.«

Danes pa lahko na Lentu opazimo delavce, ki odstranjujejo temelje. Za več informacij smo se obrnili na Mestno občino Maribor, njihovo odgovore še čakamo.

SIFA

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});