Golobovanje! Odvzem govedi nezakonit, eno kravo ukradla kar zaščitnica živali?

kmetija Možgan

Saj ni res pa je. Odvzem 24 glav goveda rejcu blizu Krškega je bil pretiran, nesorazmeren in nezakonit ukrep, so ocenili v Kmetijsko gozdarski zbornici Slovenije (KGZS). A komu to mar. Še posebej ne levčarskim aktivistom, ki ne jedo mesa.

Po zakonu je odvzem živali skrajen ukrep, ko gre za ogrožanje zdravja ljudi in živali, v tem primeru pa to ni bilo tako, so navedli v današnjem sporočilu.  Živali res niso bile rejene v povsem optimalnih pogojih, vendar pa niso imele nobenih negativnih posledic zaradi take reje. Imele so tudi možnost se umakniti iz blata na pašnike, so ocenili v zbornici.

Navedli so, da pooblastilo odvzema po zakonu o veterinarskih merilih velja samo v “izjemno nujnih” primerih, ko gre za ogrožanje zdravja živali ali ljudi. Ta primer po presoji zbornice ni bil izjemno nujen, zato bi moral skrbnik živali najprej dobiti odločbo, da popravi stanje, in rok, v katerem mora to storiti.

Zbornica zato od ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano zahteva uvedbo takojšnjega izrednega strokovnega nadzora postopka ter ukrepanje v skladu z zakonom in povrnitev škode. Piše portal Na dlani.

Eno kravo naj bi domov odpeljala, kot navaja omrežje X, Krška aktivistka V.P,, NVO Animal Angels, ki je uredila odvzem Kot smo lahko prebrali iz družbenih omrežij, je sama doma v bloku. Prisvojila si je eno od kravic, ji nadela ime AJA in razmišlja o odkupu. Prosila naj bi tudi za donacije. 

Mogoče bo kravico dala na balkon, tako, ot Jaša Jenull svojega pujsa? Levičarsko razmišljanje pač.

Za tak nezakonit odvzem živali, bi morali odgovarjati tako inšpektorji, kot ministrstvo za kmetijstvo, kot vlada in nenazadnje, bi za krajo in prilaščanje živine morala odgovarjat tudi aktivistka. V Svobodi je očitno možno čisto vse.

Zgodbo nadaljujemo…

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.