Odziv predsednika vlade na nasilne proteste!

JANŠA
Janez Janša, foto: Bojan Podkrajšek

Premier Janez Janša se je na Twitterju odzval na dogajanje na današnjih protestih proti vladnim omejevalnim koronskim ukrepom.

Predsednik vlade se je odzval na proteste huliganov – anticepilcev

Premier Janez Janša se je na Twitterju odzval na dogajanje na današnjih protestih proti vladnim omejevalnim koronskim ukrepom. Zapisal je, da napadi in grožnje niso ustavna pravica do zborovanj. Ob tem pa je MNZ pozval, naj ukrepa, saj vodstvo policije v Ljubljani “očitno ni sposobno preventive”.

“Fizični napadi, grožnje s smrtjo zdravnikom, novinarjem itd., ki zgolj opravljajo svoje delo, oviranje prometa in kršenje ukrepov proti covidu-19 niso ustavna pravica do zborovanj. Vodstvo policije v Ljubljani očitno ni sposobno preventive in čas je, da ministrstvo za notranje zadeve ukrepa,” je še zapisal.

Protestniki so bili kritični do zdravnikov, ter do poročanja medijev, ob tem pa so ob vklopih ovirali nekatere novinarske ekipe, med drugim ekipi Kanala A in POP TV, in proti njim metali različne predmete in pljuvali. Varnostnik, ki je spremljal omenjeni ekipi, je tudi lažje poškodovan. Hoteli so vdreti tudi v stavbo TV Slovenija.

Napad na novinarje smo obsodili tudi na našem portalu.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.