Odzivi na neverjetni uspeh slovenskih skakalk! Čestital je tudi predsednik vlade!

Nika Križnar in Urška Bogataj
slika: twitter
Odzivi na neverjetni uspeh slovenskih skakalk! Čestital je tudi predsednik vlade!

Zgodovinski začetek 24. zimskih olimpijskih iger! Urša Bogataj je osvojila zlato medaljo, piko na i izjemnemu slovenskemu dnevu pa je z bronom postavila Nika Križnar. 


Slovenska skakalka Urša Bogataj je na srednji skakalnici postala olimpijska prvakinja, Nika Križnar pa osvojila bronasto odličje. Ema Klinec je zasedla peto mesto, Špela Rogelj pa deveto. Na drugem mestu je z 2,2 točke zaostanka končala Katharina Althaus, ki je vodila po prvi seriji, a je Bogatajeva z drugega mesta skočila do zlata in postala šele druga slovenska športnica z zlatim olimpijskim odličjem. To je pred njo uspelo le Tini Maze.

Odzivi na družbenih omrežjih so izjemni! prvi je dekletoma čestital tudi predsednik vlade Janez Janša, ki je zapisal: “Čestitke Urša in Nika. Junaška srca slovenskih deklet!”

“Olala, takoj zlata in bronasta. Bravo Bogataj in Križnar, čestitke. In to je šele začetek. Punce so zakon, dajmo fantje!” je zapisal predsednik države Borut Pahor. 

Čestitke je izrekel tudi gospodarski minister, podpredsednik vlade in predsednik stranke konkretno Zdravko Počivalšek:Iskrene čestitke vsem smučarskim skakalkam ! Še posebej pa čestitam Urši Bogataj za zlato in Niki Križnar za bronasto olimpijsko medaljo!”

“Bravo, slovenske orlice!!!! Iskrene čestitke,pa je zapisal obrambni minister in podpredsednik vlade Matej Tonin.

Vlada pa bo za najboljše slovenske športnike namenila tudi višje nagrade za olimpijske medalje.

 

 

 

 

 

VREME

Maribor
pretežno oblačno
76%
0.5km/h
55%
21°C
21°
20°
19°
Thu
21°
Fri
19°
Sat
18°
Sun
18°
Mon

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.