slika: RTV SLO

Sinočnja Tarča na TV Slovenija, kjer so govorili o “aferi” s hitrimi testi je dokazala da oddaja še vedno sodi v politično kaste levice in je trdni člen koalicije kul, povedano drugače treba je zrušiti vlado Janeza Janše.

Ponovni napadi na vlado s strani Tarče?

Kaj je bil cilj včerajšnje Tarče? Potunkati vlado in ustvariti vtis, da so pri tem služili nekdanji člani stranke SDS. No pri tem vse skupaj seveda voditeljici Eriki Žnidaršič ne štima povsem, saj je pogodbe podpisoval nekdanji zdravstveni minister Tomaž Gantar (DESUS). Gantar je sicer s svojim nastopom ponovno dokazal, da ne sodi ne mesto ministrstva za zdravje. A na začudenje Erike Žnidaršič dejal, da so imeli vsi testi, katere so nabavili ustrezne certifikate.

Spornost vseh poslov je za TV Slovenija Janko Jenko. Politično gledano, je bil Jenko nekoč res član podmladka SDS, a  on se je proti stranki obrnil, ko je postal član in generalni sekretar Virantove Državljanske liste, tiste verige ki je bila bližje temu, da se gre v koalicijo z Zoranom Jankovićem. Piše Požareport. Ampak to seveda za neko Tarčo ni dovolj. Važno je, da vsaj malo diši po stranki SDS, da se lahko vlečejo vzporednice s predsednikom vlade.

Še bolj pa je na Tarči Eriko Žnidaršič spravilo v slabo voljo dejstvo, ki ga je razkril Klemen Nikoleti, solastnik podjetja, ki je nabavljalo hitre antigenske teste. Dejal je, da vlada podjetju testov sploh še ni plačala in da člani podjetja, ki so se zabavali v Mehiki niso porabljali denar ob zaslužku s temi testi.

So bili pa tudi tokrat odzivi na oddajo zelo veliki:

PM