zajem slike, Viktorija Petek

Poslovila slovenska pevka in televizijska ter radijska voditeljica Viktorija Petek. Njen prelep glas, ki je odmeval v številnih duetih in tudi samostojno je za vedno utihnil.

Za vedno je utihnil lep glas Pevke Viktorije

Pretresljivo vest je sporočil njen nekdanji, dolgoletni partner in glasbeni kolega Dušan Zore, s katerim sta dolga leta skupaj ustvarjala tudi kot spremljevalna skupina legendarnega Brendija. Sicer zavedno Štajerko, doma iz Laškega je nenadoma izdalo srce. Zaustavilo se je nenadoma in za vedno prenehalo biti. Piše portal Radia Veseljak.

Posnela je spremljevalne vokale za več kot 500 slovenskih pesmi (Brendi, Werner, Zlatko Dobrič, Gamsi…) ter več deset svojih pesmi, kot so Dve pomladi, Dve jeseni, Zadnji poljub, Sierra Madre, Adios amor, Rdeča vrtnica, Rada bi te pozabila, Nisi pravi ti zame, Vsemi si ga malo (feat. Ivo Radin), Angel (feat. Franci Pušnik), Zate živim (feat. Boris Kopitar in Marjan Zgonc).

S petjem je bila pevka povezana od mladih let, saj je že kot deklica rada prepevala in prirejala koncerte za sestro, brata in starše. Z leti je postajala vse bolj uspešna, dolga leta pa je bila pevka v skupini, ki je spremljala Brendija na nastopih in veselicah po vsej Sloveniji. Viktorija Petek je bila znana tudi po tem, da je glasbenikom rada priskočila na pomoč, saj je pogosto prepevala spremljevalne vokale pri njihovih pesmih ali na nastopih, tako da je bila nepogrešljiv del številnih glasbenih zgodb. Poznamo jo tudi po duetih s Francijem Pušnikom, Jožico Mavsar, Borisom Kopitarjem, veliko pa je nastopala tudi s citrarko Tanjo Zajc Zupan. Nastopala je tudi v številnih TV oddajah.

Počivaj v miru Viktorija!

M.G.