OFEM 2023. Razdeljena prva odličja. Danes nova prizorišča!

OFEM 2023, slika OFEM

Drugi tekmovalni dan Olimpijskega festivala evropske mladine (OFEM) 2023 je zaključen. Mladi atleti in plavalci so že stopili na oder po odličja.

Mladi športniki, ki se v Mariboru borijo za odličja so bili deležni že prvih odličij.

V teku na 3000 m med dekleti je slavila Jana Johanova iz Češke s časom 9:30,10. Njeni najbližji tekmici sta za njo zaostali za manj kot 3 sekunde, srebro je osvojila Španka Carla Cabezas, tretja pa je na cilj pritekla Alexandra Maria Hudea iz Romunije. Dogajanje na Atletskem stadionu Poljane je doseglo vrhunec v hitri hoji na 5000 m med fanti. Španec Daniel Monfort je osvojil prvo zlato kolajno za svojo državo s časom 20:22,18. Nekaj sekund za njim je slavil Giuseppe Disabato je s časom

20:35,69 in osvojil srebro. Bron pa je okoli vratu obesil Nick Joel Richardt iz Nemčije.

Nick Joel Richardt, Nemčija, slika, družbena omrežja

Odličja so bila podeljena tudi na Kopališču Pristan, kjer so se dekleta pomerila v disciplini 400 m mešano. Absolutna zmagovalka je bila Vivien Jackl iz Madžarske s časom 4:47.14, srebro je osvojila Clarissa Savoldi iz Italije, tretja na cilj je priplavala Laura Sophie Kohlmann iz Nemčije. Pri fantih je na 400 m v prostem slogu zlato osvojil Emir Batur Albayrak iz Turčije s časom 3:51.29, srebro Koppany Zeta Kakuk iz Madžarske, bron pa Alberto Ferrazza iz Italije.

Podelitev priznanj, plavanje, slika OFEM

Odvili so se tudi prvi ekipni dvoboji v odbojki in rokometu. Madžarske odbojkarice so za las premagale Italijanke, medtem ko so Hrvatice premagale Turkinje, Nizozemke pa Poljakinje. Slovenske odbojkarice so bile s 3:0 prepričljivo boljše od Nemk. Istočasno so v konkurenci fantov Italijani premagali Belgijce, Čehi so slavili nad Srbi in Francozi nad Poljaki. Slovenski odbojkarji so s 3:1 premagali Grke.

Odbojka, slika OFEM

Slovenske rokometašice so bile v prvi kvalifikacijski tekmi poražene proti romunski ekipi, rokometaši
pa so premagali Nemce. Svojo prvo zmago so zabeležile tudi rokometašice Španije, Poljske in Francije
ter rokometaši Madžarske, Hrvaške in Islandije.

V centru Maribora pa je svoja vrata odprl tudi pester spremljevalni program, ki je brezplačen in namenjen javnosti. Na Trgu svobode lahko vsak dan pričakujete bogat glasbeni in kulturni program, na Glavnem trgu predstavitev nevsakdanjih športov, kot je Foot Golf, in v Mestnem parku Maribor sproščujoče dejavnosti.

vir, slike: OFEM 2023

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.