Oglobljeni Rumeni jopiči izdali zahtevo za sodno varstvo!

Rumeni jopiči

V luči praznovanja 30-letnice slovenske države, še vedno odmeva dogodek, ko so na nezakonitem shodu zna silo odstranili skupino t.i. Rumenih jopičev. 

Oglobljeni Rumeni jopiči izdali zahtevo za sodno varstvo!

Policija še vedno preiskuje delovanje Rumenih jopičev na nelegalnem shodu pod vodstvom Jaše Jenulla, ki se je zgodil na dan rojstnega dne naše države. Protest je bil sam po sebi kaznivo dejanje, saj je potekal nelegalno in motil osrednjo državno proslavo, ki je potekala na sosednjem trgu Republike. policija namreč ni preprečila nezakonito zbiranje, kot tudi ni preprečila motenje osrednje proslave, kjer smo slišali žvižge ob prihodu častne čete Slovenske vojske, žvižge ob minuti molka za padle v vojni za Slovenijo in žvižge ob blagoslovitvi lipa. To počenjajo le huligani.

So pa Rumeni jopiči, na sodišče vložili  zahtevo za sodno varstvo za vseh 13 nezakonito aretiranih domoljubov. Po mnenju te skupine je bila izdana odločba nepravilna, nezakonita in neustavna, ter jo domnevni kršitelji izpodbijajo v celoti. Kot pravi skupina Rumeni jopiči, je iz vseh razpoložljivih videoposnetkov na socialnih omrežjih jasno in nedvoumno razvidno, da so Rumeni jopiči bili mirni in defenzivni, v nekaj minutah naj bi bili celo bili napadeni vsaj 5x, prav tako jim je bil ukraden tudi transparent. 

So pa Rumeni jopiči oddali tudi odškodninske zahtevke zaradi nezakonitega pridržanja zoper policijo. Tam pa še vedno pregledujejo posnetke, ali je bilo pridržanje v resnici zakonito.

P.M.

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
oblačno
77%
1.5km/h
93%
-5°C
-4°
-6°
-4°
Thu
-3°
Fri
-1°
Sat
1°
Sun
3°
Mon

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA