Rumeni jopiči bodo podali odškodninske zahtevke zaradi nezakonitega pridržanja

jopiči
Policijska akcija, slika NTA

V luči praznovanja 30-letnice slovenske države, še vedno odmeva dogodek, ko se je na nezakonitem shodu zbralo veliko število “levo mislečih” ljudi in skupine t.i. Rumenih jopičev. Policija je slednje na silo odstranila.

Izjava za javnost Rumenih jopičev

Poročali smo že, da je dr. Aton Olaj, generalni direktor policije odredil izvedbo nadzora nad delom policije na Policijski upravi Ljubljana. V izjavi za javnost pa so svoje sporočili tudi Rumeni jopiči:

“Iz vseh razpoložljivih videoposnetkov na socialnih omrežjih je jasno in nedvoumno razvidno, da smo Rumeni jopiči bili mirni in defenzivni, v nekaj minutah smo bili napadeni vsaj 5x, prav tako pa nam je bil ukraden tudi transparent. Brez kančka dvoma je jasno, da je policija aretirala napačno skupino, saj so bili nasilni in za varnost ogrožujoči t.i. “Jenullovi” kolesarji. Ogorčeni smo nad tem, da bo policija potrebovala še dodatni teden dni za preiskavo, saj so zadeve jasne.

Zahtevamo:

  • Razrešitev policista, ki je izdal komando za aretacijo,
  • ustavitev vseh prekrškovnih postopkov zoper 13 aretiranih borcev,
  • javno opravičilo policije.

Vse drugo je padec pravne države. Vložili bomo tudi odškodninski zahtevek glede nezakonitega pridržanja in prekomerne uporabe sile.” So zapisali Rumeni jopiči za naš portal. 

Tudi mi še vedno čakamo na odziv policije, kamor smo že včeraj poslali vprašanja glede domnevne prekomerne uporabe sile na nedovoljenem protestu.

P.M.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.