Okrnjen Festival Lent z dovoljenjem NIJZ! Udeležba pa na lastno odgovornost!

slika: Festival Lent

KLjub temu, da je veliko prireditev v Sloveniji zaradi situacije s koronavirusom odpovedanih, med njimi tudi festival Pivo Cvetje, sejem Agra ipd. Pa Festival LENT v Mariboru vseeno bo.

Festival lent slavi življenje. Letos z masko in razkužili

“Festival Lent je festival, ki slavi življenje. In kako ga slaviti bolje kot tako, da ostanemo zdravi in v njem uživamo še dolga leta? Zato vas vljudno prosimo, da letos lentate odgovorno,” so zapisali na spletni strani Festivala Lent. zato smo na odgovorne festivala tudi mi naslovili vpršanja glede organizacije:

  1. Ste za celotni festival dobili dovoljenje NIJZ? Da, dovoljenje smo pridobili za vsako prizorišče posebej, kakor tudi za vsako različno umetniško zvrst na enakem prizorišču.
  2. Kako boste zagotovili, da se bodo ljudje držali varnostne razdalje? Z obvestili na vseh promocijskih materialih, opozorilnimi tablami pred in na prizoriščih, obvestili preko ozvočenja pred prireditvijo. Na vsakem prizorišču so tudi varnostniki, reditelji ter predstavniki organizatorja, ki bodo poskrbeli za varno posedanje obiskovalcev in spoštovanje varnostne razdalje. Reditelji bodo obiskovalce, ki se morebiti navodil ne bi držali, opomnili na spoštovanje vseh pravil.
  3. Kako bo ob določenih odrih poskrbljeno za omejeno število ljudi? (skupaj 50) Za vsa prizorišča smo dobili dovoljenje od NIJZ. Za vsako prizorišče je natančno določeno število sedišč. Kjer je za vstop na prizorišče potrebna vstopnica, lahko vstopalo le osebe, ki imajo vstopnico. Vstopnic je v prodaji točno določeno število. Na prizoriščih, kjer ni potrebna vstopnica, bodo imeli reditelji števec vstopov. Ko število obiskovalcev doseže dovoljeno število, vstop ni več mogoč. Na prizoriščih, ki sprejmejo manj kot 50 obiskovalcev, skladno z navodili NIJZ vodimo sezname obiskovalcev.
  4. Koliko rediteljev je predvidenih za vzdrževanje situacije zaradi koronavirusa? Število varnostnikov, rediteljev ter predstavnikov organizatorja, ki skrbijo za nemoten potek prireditve, je določeno v Varnostnem načrtu, ki ga je potrdila Policija ter na podlagi katerega je bilo tudi pridobljeno mnenje Upravne enote Maribor.Varnostni načrt predvideva za vsako prizorišče in za vsak dan posebej točno določeno število varnostnikov, rediteljev in informatorjev.
  5. Kdo bo nosil odgovornost, če bi se zaradi druženja na festivalu Lent okužilo večje število ljudi? Na festivalskem prizorišču v letošnjem letu ni predvidena dodatna gostinska ponudba kot v preteklih letih. Obiskovalci se pred in po prireditvi ne smejo zadrževati na območju ograjenega prireditvenega prostora.

Vsak obiskovalec se sam odloči, če se bo udeležil kulturne prireditve, kar pomeni, da se je udeleži na lastno odgovornost.

Organizator vas torej vabi na Festival Lent. Po besedah urganizatorja bo za varnost poskrbljeno. Več o Festivalu Lent pa si preberite TUKAJ.

MG


Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
pretežno oblačno
71%
4.1km/h
75%
9°C
11°
8°
9°
Fri
9°
Sat
5°
Sun
6°
Mon
8°
Tue

TWEET DNEVA

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.