Okužbe grozljivo naraščajo. Stevanovič pa spet vabi na protest!

Okužbe grozljivo naraščajo. Stevanovič pa spet vabi na protest!

Proti covidni razgrajači se spet oglašajo in povzročajo pravo zmedo med slovenskim prebivalstvom. Narašča pa število okužb, a k sreči tudi tistih, ki se želijo cepiti.


Stevanovič napoveduje novi protest. Bo tudi ta nasilen?

Neverjetno! Zoran Stevanović, ki se razglaša za organizatorja sredinega nasilnega protesta pred parlamentom, ne boste verjeli, znova poziva na protest. Napoveduje, da bo na protest proti omejevanju epidemije, torej za čim več bolnih in mrtvih, prišlo več kot sto tisoč ljudi. Slovenija je po številu cepljenih daleč od Zahodne Evrope, spadamo torej na Balkan, kjer nasprotujejo tovrstnim ukrepom oblasti?

Zoran Stevanović, ki bi moral biti zaradi organizacije prvih protestov, ki so sprevrgle v nasilje, kaznovan in kazensko obravnavan, pa organizira nove proteste. Tudi ti, pa se znajo sprevreči v nasilje. Sicer pa Stevanović ni nobena “nedolžna ovčka” saj naj bi ga Mestna občina Kranj, tožila za okoli 2000 evrov, ki naj bi jih nezakonito porabil, kot mestni svetnik.

Epidemiološka slika pa je čedalje slabša.

Epidemiološka slika pa je čedalje slabša. . V bolnišnicah zdravijo 363 bolnikov s covid-19, od tega 97 na intenzivni negi. Najmlajši bolnik je star 26 let, na intenzivnem oddelku pa zdravijo 27-letnika. Po oceni Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) je v državi trenutno 13.211 aktivnih primerov okužbe, sedemdnevno povprečje pa znaša prek tisoč. Viša se tudi število oddelkov osnovnih in srednjih šol v karanteni. Če je bilo pred dvema tednoma v karanteni nekaj manj kot sto oddelkov, je trenutno v karanteni 500 oddelkov.

P.M.

VREME

Maribor
oblačno
84%
2.1km/h
91%
23°C
23°
21°
22°
Sun
21°
Mon
21°
Tue
21°
Wed
19°
Thu

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.