Omejitve porabe pitne vode

Mariborski vodovod vse porabnike pitne vode obvešča, da se je zaradi izredno visokih dnevnih temperatur v tem mesecu, zelo povečala poraba pitne vode. Zaradi napovedi, da se bo vročina nadaljevala tudi v juliju in avgustu 2017, predvidevajo povečanje porabe pitne vode tudi v teh dveh poletnih mesecih.

V takih razmerah kapacitete vodooskrbnega omrežja ne omogočajo nemotene oskrbe s pitno vodo, posebej v višje ležečih predelih.

Mariborski vodovod vse uporabnike pitne vode poziva, da rabo pitne vode omejijo na osebno rabo in rabo v gospodinjstvu. Varčevanje s pitno vodo v gospodinjstvu je priporočljivo tudi za naše denarnice, saj manj porabimo vode, manj plačamo. Z vodo v gospodinjstvu lahko varčujemo na več načinom npr.: pri pomivanju posode, umivanju sadja in zelenjave, med ščetkanjem zob, pri tuširanju in izplakovanju straniščne školjke.

Do preklica je prepovedana uporaba pitne vode za zalivanje vrtov, okrasnih gred, pranje avtomobilov, polnjenje bazenov in druga nenamenska raba.

Podnebje v svetu doživlja velike spremembe. Vročinski valovi so vsako leto pogostejši in dnevne temperature dosegajo ekstreme tudi v Sloveniji. Včerajšnje deževje zaloge pitne vode ni napolnilo tako, da varčevanje ne bi bilo več potrebno.

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

ANKETA

Koga bi raje podprli za predsednika Slovenije?

  • Rezultati

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA