Opozicija spet na okopih. Zahtevajo izredno sejo zaradi nabav zaščitne opreme

POČIVALŠEK opozicija
slika: Maribor24

Res neverjetno. Opozicija non-stop trobi eno in isto. LMŠ, SD, Levica in SAB zahtevajo sklic izredne seje državnega zbora (DZ) glede ugotovitev revizijskega poročila računskega sodišča o nabavi zaščitne in medicinske opreme.

Leva opozicija spet nad Počivalška

V štirih opozicijskih strankah namreč menijo, da je treba opraviti širšo razpravo o ugotovljenih nepravilnostih in zagotoviti, da se te ne bi več ponavljale. Računsko sodišče bi po mnenju LMŠ-ja moralo biti partner vlade, tisto, ki opozarja na napake, da se ne bi več ponovile, vse kršitve pa bi morali najstrožje kaznovati, je ocenil poslanec LMŠ Robert Pavšič. Vlada naj tega ne jemlje kot politični boj, ampak kot boj opozicije za zdravje ljudi in davkoplačevalske milijone, pa je poudaril poslanec SD Jani Prednik.

Prav zanimivo zadevo razlaga Robert Pavšič iz stranke LMŠ. Tiste stranke, ki je pobegnila pred odgovornostjo, tiste stranke, ki je državljanom in novi prihajajoči vladi pustila prazna skladišča zaščitne opreme. Prav tiste opreme zaradi katere je nastal tak vik in krik in zaradi katere je bila med 1. valom epidemije z velikim medijskim pompom izvedena (sicer neuspešno) interpelacija zoper gospodarskega ministra Počivalška. In tudi tam je bil glavni Robert Pavšič in njegova stranka LMŠ.

Opozicija torej spet pribija Počivalška zaradi poročila Računskega sodišča, saj naj bi to ugotovilo, da vlada, ministrstva za zdravje, za gospodarstvo, za obrambo ter zavod za blagovne rezerve pri nabavah zaščitne opreme niso bili učinkoviti.

Res narobe svet

PM

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.