Opozicija tudi s sprenevedanjem ni uspela. Dikaučič ostaja minister!

Marjan Dikaučič
Marjan Dikaučič,,slikaKozijansko.info

Neverjetno sprenevedanje kul opozicije ni rešilo dejstva, da ima kul opozicija PREMALO glasov za razrešitev ministra Marjana Dikaučiča.

Dikaučič ostaja minister

Kljub očitku kul opozicije, da se bo minister Dikaučič le zaradi dveh okuženih poslancev Levice, ki ne moreta glasovati, obdržal na ministrskem stolčku, temu ni bilo tako. Tina Heferle je celo ob koncu razprave modrovala o tem, da interpelacija ne bo uspela samo zato, ker 2 poslanca Levice ne moreta glasovati. A vseeno 42 + 2 je še vedno 44 in ne 46!

Kul koalicija je namreč skupaj zbrala le 42 glasov in tudi če bi poleg prišteli 2 glasova okuženih poslancev nebi prišlo do nobenih menjav. Z matematiko ima kul opozicija res večkrat težave.

“Zdi se mi, da skušajo predlagatelji interpelacije ustvariti vtis, da je moje ministrovanje nedopustno,” je v svojem zagovoru dejal pravosodni minister. Kot je dejal, predlagatelji za svoje očitke nimajo nobenih argumentov ali dokazov in navajajo netočnosti. Interpelacijo je zato v celoti zavrnil. “Menim, da pri današnji interpelaciji ne gre za kritiko mojega dela, čeprav se želi tako prikazati, temveč sem interpeliran samo in izključno zato, ker sem minister te vlade,” je dejal minister Marjan Dikaučič.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.