Dejan Kaloh: “Današnja interpelacija je eklatantna zloraba instituta interpelacije!”

Dajan Kaloh
Dajan Kaloh, zajem slike, Nova24TV

Minister za pravosodje Marjan Dikaučič je glede interpelacije, ki jo je vložila leva opozicija, uvodoma zatrdil, da se mu glede na vsebino očitkov zdi, da želijo predlagatelji interpelacije ustvariti vtis, da je njegovo ministrovanje nedopustno.

Dejan Kaloh: “Interpelacija je eklatantna zloraba instituta interpelacije!”

Se je pa na današnjo interpelacijo odzval tudi mariborski poslanec SDS Dejan Kaloh in dejal: Današnjo interpelacijo ocenjujemo kot ponoven neresen poskus spodkopavanja vlade RS z zlorabo parlamentarnega instituta interpelacije. Očitki ministru Marjanu Dikaučiču nimajo nobene povezave z njegovim delom, ki ga opravlja v funkciji ministra za pravosodje. Te opozicijsko-interpelacijske igre brez meja so z današnjo interpelacijo dosegle nov rekord. Interpelacija zoper ministra Dikaučiča je bila vložena po petih mesecih od ministrove zaprisege. Že iz tega je več kot očitno, da je predmetna interpelacija sama sebi v namen.

Ta interpelacija je eklatantna zloraba instituta interpelacije, ter trati ne samo čas Državnega zbora, ampak tudi čas ministra, ki je del uspešne vladne ekipe v zaključku slovenskega vodenja Sveta EU. Kljub temu, da je minister Dikaučič na političnem prostoru svež obraz, je delo ministra z njegovo ekipo uspešno, saj je zelo profesionalno vodil dialoge in bil zelo uspešen v pomembnih temah kot so regulacija umetne inteligence, digitalne zapuščine ter pravic otrok.

Jasno je, da opozicija izhaja zgolj iz lastnih političnih interesov, za katere ponuja “za lase privlečene argumente”. A to njihovo politično destruktivno folkloro gledamo že poldrugo leto, ko so zaradi lastne nesposobnosti sami zapustili krmilo te države. Permanenten politični interes opozicije KUL je, da čimbolj oslabi vlado RS,ob tem pa misli, da ji bo to uspelo s serijo interpelacij, a do sedaj so še čisto pri vsaki pogoreli.” je zaključil poslanec Dejan Kaloh.

P.M:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.