Organizatorji kulturnih prireditev v Mariboru že “jokajo zaradi PCT testov?

pct
slika je naključna

Na odločitev strokovne komisije za Covid, ki je vladi predlagala pregledovanje  PCT-pogojev za gostince, upravljavce nastanitvenih objektov, žičničarje in organizatorje kulturnih prireditev, so se odzvali slednji.

Pregledovanj  PCT-pogojev za mariborske kulturnike nesprejemljivo?

Organizatorjem kulturnih prireditev v Mariboru spet neka ne paše. Tokrat je to pregledovanje PCT-pogojev za vstope na razne prireditve, kot je to na podlagi predloga strokovne komisije določila vlada zaradi nevarnosti širjenja koronavirusa.

“Prireditelji dogodkov smo v nezavidljivem položaju, ko moramo od danes na jutri, brez dovolj natančnih navodi in orodij (aplikacije), preverjati občutljive podatke naših obiskovalcev. Ne samo da imamo pomisleke v zvezi z osebnimi podatki, ki smo jih prisiljeni preverjati, ampak nas skrbi tudi upad obiska, ker vemo, da vsi naši obiskovalci ne pristajajo na tovrstne pogoje in so tako vrata za mnoge zaprta,” pravijo v Lutkovnem gledališču  v Mariboru.

Dejstvo je eno. Koronavirus se kljub precepljenosti pri nas še vedno hitro širi, je ponovna nevarnost, da bi jeseni, ko se zaključijo dopusti, ponovno zapirale tako kulturne prireditve, kot gostinski tudi lokali. In če trgovci in gostinci lahko pogledajo osebno izkaznico pri kupovanju tobačnih in alkoholnih izdelkov, lahko tudi pogledajo na aplikacijo zvem na mobilnem telefonu.

Slepomišenje nekaterih levih medijev in ustvarjanje problemov tam, kjer jih ni pa je popolnima druga zgodba.  Njim ni pomembno zdravje ljudi. pomembno jim je čim bolj očrniti to vlado. In sramota, da je med takimi mediji tudi naša nacionalna televizija, katero plačujemo VSI!

P.M.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.