slika. Facebook

V času koronavirusa, ko Slovenija ponovno beleži drastične številke te bolezni, Svetlana Makarovič ob pomoči (v karanteni dostopnega) Zorana Janlkoviča organizira koncert: ” Nosil bom rdečo zvezdo!”

Orleki rekli NE Svetlani Makarovič

Ali je UE ljubljana za tak koncert sploh dala dovoljenje? To vprašanje smo naslovili na pristojno ministrstvo in odgovore še čakamo. So se pa oglasili pri skupini Orlek. Glasbena skupina Orlek je bila namreč s strani organizatorjev napovedana kot eden izmed nastopajočih na koncertu Nosil bom rdečo zvezdo, Svetlane Makarovič z gosti, ki se bo predvidoma odvil 11. julija  na Kongresnem trgu v Ljubljani. V pismu za medije, kasneje pa še v objavi na družbenem omrežju Facebook so organizatorje obtožili zlorabe, saj se je že drugič zgodilo, da jih napovedujejo za svoje dogodke, čeprav skupina o tem nikoli ni bila obveščena, niti pozvana k nastopu.

 

”Eden od članov skupine je videl objavo na družbenem omrežju, da mi na festivalu igramo, kar ni res. Zato smo tudi objavili razlago, da o domnevnem nastopu ne vemo nič. Podobna reč se je zgodila prvega januarja letos, takrat smo se o tem nekaj pogovarjali, vendar do dogovora ni prišlo, vseeno so tudi takrat brez nekega konkretnega dogovora objavili, da smo med nastopajočimi,” pojasni Mitja Tori.

Orleki: “Naj jasno povemo, da s tem koncertom nimamo NIČ in da tam NE bomo igrali.”

Poleg zmede z razglasitvijo skupine Orlek kot nastopajočega, se po mnenju Torija poraja še vprašanje primernosti izpeljave koncerta v času krize novega koronavirusa. Skupina se noče izpostavljati nevarnosti na koncertu, ki po njihovem sploh ni dovoljen.

MG