Ozadja Arsenivičeve kandidature za župana MOM

Saša Arsenovič
slika: FB profil Saše Arsenoviča

Prezadolženi županski kandidat Saša Arsenovič dviguje prah s svojo kandidaturo za župana Maribora. O njegovi prezadolženosti in ozadjih njegove kandidature so se razpisali tudi v reviji Reporter. Povzemamo nekaj zanimivih ugotovitev.

Skupno skrivno srečanje med ministrom za gospodarski razvoj Zdravkom Počivalškom in Sašem Arsenovičem v posebni sobi kar za točilnim pultom na srečanju kandidatov za mariborskega župana je vsekakor pritegnilo pozornost nekaterih zbranih ljudi. Očividci njunega odhoda v posebno sobo so se spraševali o razlogih njunega druženja ter tudi o tem, ali je bil njun klepet prijavljen komisiji za preprečevanje korupcije KPK. Minister je dolžan vsa srečanja, pri katerih obstaja sum korupcije prijaviti komisiji. Izgovor ministra pa je bil le ta, da sta se sestala le zaradi podpore h kandidaturi. Zanimivo pa je, da je ta podpora trajala kar 20 minut.

Sicer pa naj bi Arsenovič, kjub temu, da zatrjuje, da se je odločil za kandidaturo v zadnjem trenutku, že od spomladi začel prositi politične stranke za njegovo podporo, nazadnje je po številnih košaricah vložil kandidaturo, kot neodvisni kandidat, čeprav je na koncu le pristal v stranki, ki je v Mariboru brez večjega ugleda, stranki SMC. No o ponujanju hrane v zameno za podpise smo veliko pisali tudi na našem portalu. Po oceni dr. Jurija Toplaka gre tu za volivno korupcijo in taki podpisi nebi smeli biti veljavni. Sicer pa bo o tem odločalo ustavno sodišče, kamor je pritožbo na Arsenovičevo kandidaturo vložil Bojan Požar.

Arsenovič je seveda znan po nepremičninskih poslih v mestu ob Dravi. Tem poslom se ni pripravljen odpovedati, niti če bi bil izvoljen za župana in to je dal vedeti tudi v pogovoru z novinarji. Sicer se rad pohvali, kaj vse je do sedaj naredil za mesto Maribor. Seveda pa pozabi povedat, da se ti projekti lahko uresničijo le z zajetno pomočjo MOM in hipotekarnimi krediti bank. Po javno dostopnih podatkih njegov dolg znaša 8.5 milijona evrov, zato ne čudijo ugibanja, da se umika v politiko zaradi prezadolženosti. Samo NKBMju je baje Arsenovič dolžan 5 milijonov evrov. Tu je še Žički dvor, katerega je Arsenovič kupil za 214.000 evrov, po izračunih, bi bilo potrebno vanj 8 milijonov evrov, skoraj toliko, kot znaša njegov sedanji dolg. Mogoče pa bi bila obnova Žičkega dvora, lažja, če bi postal župan. Kdo ve.

>Žički dvorec, slika: MMC

Sicer pa si prezadolženi podjetnik, ki ima v lasti restavracijo Rožmarin, lokal Majster bar ter hotel in gostilno Maribor, tudi, med Mariborčani dobro poznan Stari radio, ki naj bi ga spremenil v hotel in verjetno še kaj, želi predvsem dobrega sodelovanja z ljubljanskim županom Zoranom Jankovičem. Slednji se baje rad pohvali, da je Arsenovič njegov človek.

Ali se Maribor spreminja v Ljubljano? Po zadolženosti in korupciji in nečednih poslih namreč. Odgovor bo sledil 18. novembra!

vir: revija Reporter

MZ

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.