Kje se je izgubil kazenski postopek zoper Franca Trčka iz mariborskih vstaj?

Prav gotovo se vsak Mariborčan dobro spominja t.i. mariborskih vstaj, ko je zrežirana levica začela agresivni pohod proti Francu Kanglerju in kasneje tudi proti vladi Janeza Janše. Kar tri velik vstaje so sledile in več drugih akcij, med katerimi pa so sodelovali tudi nekateri vidni predstavniki politike.

Spomnimo se obljubljenih službic, ki naj bi jih dobili tisti, ki so “zakuhali” mariborske vstaje. Fištravec je skoraj vse zaposlil na občini, ali pa v občinskih podjetjih. Vendar je je tudi to minljivo, saj je, kot župan na nedavnih volitvah klavrno propadel skupaj z njegovo ekipo.

Je bil pa na vstajniških procesijah zelo glasen in prisoten tudi sedanji mariborski poslanec iz Levice Franc Trček. Baje je bil eden najbolj aktivnih v mariborskih vstajah, s svojim “miroljubnim” protestiranjem pa je šel celo tako daleč, da je bil zaradi kršenja javnega reda in miru pridržan s strani policije. Zelo aktivno in predvsem glasno, kot da se mu res godi velika krivica, se je mobiliziral pri akciji “Gremo gor”, kjer je skupina vstajnikov hotela preprečiti sejo Mestnega sveta MOM. Trček je takrat skušal predreti kordon policije, čeprav so bili protestniki pozvani, da zapustijo stavbo Mestne občine Maribor. Še več, Trček je celo pozval druge udeležence, da se mu pridružijo. Ker pa javnega reda ni bilo mogoče drugače vzpostaviti, so bili policisti primorani uporabiti prisilna sredstva. V tem konkretnem primeru so uporabili fizično silo, Trčka so podrli na tla, ga vklenili in pridržali za najkrajši možni čas, dve uri.

Vendar pa se ljudi še danes sprašujejo, kako se je končal postopek zoper Franca Trčka, saj naj nebi bil zoper njega podan noben kazenski pregon za na napad na uradno osebo. Kvečjemu je takrat, (tako kot vsi glasni protestniki) dobil plačilni nalog zaradi kršenja javnega reda in miru.

Zanimivo pa je Trčkovo stališča, ko je v izjavi za javnost po izpustitvi povedal, da nikakor ni “protestniška prostitutka”. “Junak je Maribor. Janša, ubij me, če me hočeš in ti bo lažje. Maribora ne boš ubil,” je takrat zabrusil Trček, ki se je več kot očitno pred režimskimi mediji poskušal prikazati kot žrtev. Danes se verjetno, kot žrtev ne počuti več, saj pri 4000 evrih plače, kot poslanec DZ RS na ulicah ni več tako glasen. Zato pa svoj gnev nad stranko SDS in Janezom Janšo trosi v parlamentu. Pa naj razume kdor more.

Vir: nova24.tv

M.G.

VREME

Maribor
pretežno oblačno
48%
1km/h
75%
24°C
25°
23°
21°
Mon
14°
Tue
13°
Wed
13°
Thu
14°
Fri

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.