Padajo kazenske ovadbe zoper Franca Kanglerja

Franc Kangler.

Za Franca Kanglerja bi lahko dejali, da je eden najbolj znanih slovenskih politikov.  Naključnemu Slovencu je znan, kot nekdanji poslanec in nekdanji mariborski župan. Je pa človek, z zagotovo največ kazenskimi ovadbami v Sloveniji, predvsem pa je zelo vztrajen in pokončen. Spomnimo se leta 2012, ko so bili v Mariboru, in posledično kasneje v vseh večjih slovenskih mestih protesti. Na ulicah je bilo več deset tisoč ljudi, predvsem v Mariboru je prišlo do množičnih protestov in poškodovanja tuje lastnine. Ogrožena so bila življenja policistov, vstajnikov, nedolžnih občanov. Danes je vsekakor težko gledati za nazaj in kazati s prsti na tiste, ki so prepričevali ljudi, da imajo “kriminalca” za župana in kateri so spisali toliko anonimk, kot še za nobenega doslej…

Zoper bivšega mariborskega župana, so se kot po tekočem traku vlagale kazenske ovadbe. Kar 20 se jih je zvrstilo in mogoče še kakšna poleg. Vse pa padajo, kot domine. Spomnimo na nekatere najbolj odmevne ovadbe:  Azil za živali, sporna zaposlitev Astrid Bah , Evropska akademija, Izgradnja žičnice – vzpenjače, mariborska tržnica, obnova Trga Leona Štuklja, Dom pod Gorco, posredovanje pri oddaji službenega stanovanja vedeževalki Karin Ježovita itd. Padla je tudi zloglasna ovadba v zadevi “radarji”, saj obsodba ni vzdržala očitka, da je bilo karkoli narejeno z naklepom, kar pa je pogoj za krivdo.

Nenazadnje je padla še ena sodba. Sodišče je razveljavilo pravnomočno sodbo v prid Francu Kanglerju, v primeru Pohorske livade. Kot so na Twitterju zapisali v “Odboru 2015”: še ena ovadba zoper Franca Kanglerja pravnomočno končana. 17 je pravnomočno končanih v korist Franca Kanglerja!

Če se torej izrazimo po nogometno: Franc Kangler : kazenske ovadbe = 17 : 0

Franc Kangler, ki je razhodu z Ljudsko stranko ustanovil Novo ljudsko stranko, je bil na letošnjem strankinem kongresu za novega predsednika izvoljen prav on. Njen dosedanji predsednik Željko Vogrin pa je postal predsednik sveta stranke. Stranka je tudi spremenila ime, in sicer se po novem imenuje Lista Franca Kanglerja – Nova ljudska stranka. Ali se bo Franc Kangler na jesenskih lokalnih volitvah vnovič potegoval za mariborskega župana pa zaenkrat še ostaja skrivnost.

MZ

VREME

Maribor
pretežno oblačno
76%
3.6km/h
75%
17°C
18°
16°
17°
Sun
12°
Mon
13°
Tue
13°
Wed
13°
Thu

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.