Pahor ostal brez službe. Fajonova mu je dala košarico!

slika. Demokracija

Po porazu na parlamentarnih volitvah je stranka SD, čeprav so doživeli katastrofo, prišla v novo levo vlado in ponovno so tudi Tanji Fajon zrasla krila. A moti se, če s tem misli, da je vladarica seta.

Je pa Tanja Fajon dala košarico nekdanjemu predsedniku države Borutu Pahorju. Ta se je preselil v svojo pisarno nekdanjega predsednika na Trgu republike, katera mu pripada leto dni po izteku mandata. Seveda nima kat dosmrtne pokojnine, tako kit Kučan. a konkretnih zadolžitev s tem nima več. Po prenehanju mandata pa se je pa veliko govorilo o možnosti, da bi vlada izkoristila njegove bogate zunanjepolitične izkušnje in ga imenovala za posebnega odposlanca za slovensko kandidaturo za nestalno članico Varnostnega sveta Organizacije združenih narodov (VS OZN).

A prav “rdeča vladarica” je Pahorju dala košarico in dejala, da ministrstvo za zunanje zadeve (MZZ) s Pahorjem “nima sklenjene nobene pogodbe in je tudi ne načrtuje skleniti”. Še več, ministrica pravi, da “formalizacija dodatne vloge kogarkoli trenutno ni potrebna.” Očitno Fajonova vse zmore sama.

No Pahorju, ki je bil roko na srce pravi Socialni demokrat ostane tako zaenkrat le pisarna.

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
oblačno
86%
1.5km/h
100%
-1°C
0°
-2°
-1°
Sun
-2°
Mon
-1°
Tue
-1°
Wed
-1°
Thu

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA