Se je ptujski županji zmešalo? Za nekdanjega šefa UDBE priredila žalno sejo občine

županja
županja, Nuška Gajšek, (zajem slike youtube)

Včasih nekateri župani res niso dorasli funkciji ki jo opravljajo. Tokrat je predaleč šla ptujska Županja Nuška Gajšek, ki je za umrlega udbova, odgovornega za številne umore in močenja, priredila kar žalno sejo občine Ptuj. Zares sramotno!

Člani socialnih demokratov so res nekaj posebnega. Kot bi jim možgani obstali v letu 1945. Spomnimo se klanjanja vodstva stranke SD pred Kidričevim spomenikom, pa spomnimo se besed Marka Koprivca da so Socialni demokrati ponosni nasledniki zveze komunistov in podobne vragolije. Ampak žalna seja za človekom, ki je odgovoren za številne poboje in mučenja lastnega naroda pa še ne.

Kot je za naš portal e-maribor.si povedal mestni svetnik občine Ptuj, stranke SDS, Franjo Rozman, Janez Zemljarič ni bil nikoli častni občan Mestne občine Ptuj, ki je bila ustanovljena 1994, temveč častni občan družbeno politične skupnosti Ptuj – SO Ptuj drugače rečeno – prejšnje velike Občine Ptuj. Te žalne seje se svetniki SDS, niso udeležili.

Povsem podivjani Zemljarič se že v preteklosti ni želel soočiti z vprašanji o odgovornosti za številne poboje, ki jih je izvedla Udba, pod njegovim poveljem. Bi bilo pa veliko bolje, da si ptujska županja prebere knjigo Romana Leljaka: “Zbrana dela udbovca Janeza Zemljariča”, mogoče bo v knjigi izvedela kaj zanimivega in ne bo sramotila svoje občine.

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
oblačno
84%
2.6km/h
100%
1°C
1°
-1°
-1°
Fri
-1°
Sat
-1°
Sun
-2°
Mon
-1°
Tue

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA