Panika v Šmarju pri Jelšah! Okuženih kar 24 stanovalcev doma upokojencev. Danes je ena oseba iz doma tudi umrla!

slika: kraji.si

Danes do 14. ure je bilo 480 potrjenih primerov okužbe z novim koronavirusom, kar je kar 38 več kot dan prej. Najbolj pereče območje še vedno ostaja Osrednjeslovenska regija, so sporočili iz Kriznega štaba RS.

Okuženih kar 24 stanovalcev v domu za starejše občane v Šmarju pri Jelšah

Trenutno je v šmarskem domu upokojencev okužba potrjena pri 24 stanovalcih in 6 zaposlenih. Kot so sporočili iz doma, zaposleni skrbno spremljajo stanje vseh stanovalcev. Pri stanovalcih in zaposlenih se ob sumu na okužbo z novim koronavirusom opravi testiranje in izvedejo vsi potrebni ukrepi, s katerimi so bili seznanjeni izvajalci zdravstvene dejavnosti in socialnovarstveni zavodi.

Da bi zagotovili kakovostno in varnostno zdravstveno nego in zdravstveno oskrbo, se je ekipi zaposlenih v domu upokojencev, v katerem imajo 197 stanovalcev, za katere skrbi več kot 100 zaposlenih, pridružila tudi ekipa zdravstvenih delavcev iz celjske bolnišnice in Medical centra Rogaška.

Gospodarski minister Zdravko Počivalšek je na današnji novinarski konferenci vlade glede zaščitne opreme dejal, da je naročenih dovolj respiratorjev za bolnišnice in zaščitnih mask, te pa bodo tako na voljo tudi drugim, ne zgolj zdravstvenemu osebju.

MG


VREME

Maribor
delno oblačno
83%
31%
19°C
22°
18°
19°
Sat
17°
Sun
16°
Mon
16°
Tue
16°
Wed

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.