Parkirnine pod dvoetažnim mostom, ki razburja delavce MLM (zaenkrat) ne bo!

Pariišče pred Mariborsko Livarno

Delavci  Livarne Maribor (MLM), so ogorčeni nad željo župana, da so parkirnine pod dvoetažnim mostom v Maribor plačljive. Tudi zato, ker sami delavci tam puščajo svoje avtomobile, saj drugje ni parkirnih mest.


Delavci MLM so tako od župana zahtevali, da z dnevnega reda seje umakne del novega cenika parkiranja, ki bi uvedel plačljivo parkiranje pod dvoetažnim mostom.

Ogorčenje zaposlenih v MLM, ki so protestirali proti uvedbi plačljivega parkiranja pod dvoetažnim mostom v neposredni bližini podjetja, so slišali tudi mestni svetniki. Na začetku današnje seje mestnega sveta je Franc Kangler (SDS) predlagal umik cenika parkirnin oziroma najemnin za začasna parkirišča in garaže v mariborski občini in mestno upravo in župana Saša Arsenoviča pozval, naj preučijo možnosti, da se iz gradiva izvzame območje livarne. “Delavci so v skrbeh, to je dodatni pritisk na njih,” je Kangler pojasnil, da bi bila uvedba plačljivega parkiranja neprimerna.

Arsenovič je na koncu popustil, pod pritiski svetnikov in tudi delavcev MLM, ter točko umaknil z dnevnega reda.

 

VREME

Maribor
jasno
66%
1km/h
0%
24°C
25°
20°
22°
Mon
18°
Tue
17°
Wed
20°
Thu
20°
Fri

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.