Pavel Rupar: “To je sramota! V Sloveniji kar 140.000 upokojencev živi pod pragom revščine!”

upokojenci

Upokojenci, v Sloveniji jih je preko 360 000, predstavljajo velik del slovenske populacije, katera se iz leta v leto stara. Upokojenci pa, skoraj polovica od njih, živi pod pragom revščine.


 Robert Golob je na “nezasluženih” počitnicah v Dallasu, kamor je šel gledat košarko, njegova priležnica si ogleduje novo vladno letalo za svojega fanta, čaka ju še izlet in verjetno nagrada na rokomet, potem na nogomet. Delavci na Upravnih enotah pa stavkajo, tudi zdravniki, levi mediji pa Golobjim norostim ploskajo. A kdo bo poskrbel za upokojence?

Kot pravi pobudnik upokojenskih protestov in predsednik stranke Glas upokojencev, Pavel Rupar (nelektorirano): “Nas, “Glas upokojencev” še vedno ne upajo in ne smejo meriti! Vse drugo, le vas upokojence ne! Rezultate volitev imajo vsi odlične, vsi so zmagali, vsi se smejijo! Le vi ste ponovno pogledali koledar in ugotovili, da je še dolgo do naslednje penzije, denarja pa skorajda ni več.  Zmagovalci delamo, zgube so na dopustih, v vilah, jahtah ali aviončkih! Boli Goloba in vse vladajoče k…. za vas! Redke so doma, najbrž pa na “štangah” v barih.. Mediji ploskajo slednjim, ker so zato bogato nagrajeni! In smo tiho.”

 

V državi je 360 000 upokojenih, od tega ima 260 000 upokojencev do 700 eur pokojnine, 140 000 manj kot 500 eur! 70 000 jih je v pokoju z odmero 57,25%, več kot 5000, ki v pokoju še delajo, pa so jim zaplenili 60% prigaranega denarja, 8000 vdovskih, nekaj tisoč kmečkih in invalidskih pokojnin, ki so porazne!

Rupar: Vsak dan mi piše okoli 450 ljudi, ki nimate niti za kruh.. Velikanska večina pa tudi to ne zmore, da bi rekla ne usmrtitvam in umoru njih samih!

Ministrstvo, ki ga vodi Luka Mesec iz Levice očitno za upokojence nima pravih rešitev. Ministrstvo za delo sicer napoveduje prenovo pokojninskega sistema, a še vedno je to nekje v daljavi. Naj bi se pa meja starostne upokojitve premaknila na 67 let. Sprememba bi sicer veljala za tiste, ki ne dosežejo 40 let delovne dobe. A tu je vprašanje, koliko je takšnih, ki bi lahko še delali do 67-ega leta?

VREME

Maribor
oblačno
65%
2km/h
89%
29°C
31°
27°
28°
Sun
20°
Mon
21°
Tue
21°
Wed
21°
Thu

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.