..
Obveščam Vas, da na naši spletni strani potekajo vzdrževalna dela, zato se vam že vnaprej opravičujemo za morebitne nevšečnosti. Hvala za razumevanje.

Pavle Rupar v Odmevih priperljivemu Sušniku: “Upokojenci niso socialci!”

Pavle Rupar

Pred shodom upokojencev, katerega organizira ljudska iniciativa je bilo napeto tudi v studiu nacionalne televizije, v oddaji Odmevi. Tam sta se sporekla prvo ime ljudske iniciative Pavle Rupar in Janez Sušnikpredsednik ZDUS.

Pokojninska reforma, ki jo letos pripravlja vlada Roberta Goloba je še zelo daleč od začrtanih ciljev. Pokojnine pa so mizerne. Ob vse večji draginji, pa so prav današnje pokojnine najmanjše. Saj so kar 5.4% nižhe od recimo decembrskih pokojnin. Ljudje, ki so vse življenje delali tako životarijo. 

Se je pa med Pavlom Ruparjem in Janezom Sušnikom vnela bogata razprava. Predsednik ZDUS je vmes izgubil celo živce. Rupar je dejal da je dobro, da so s tem shodom prebudili tudi ostale, ki so spali zimsko spanje, ki ne delajo za upokojence. Kot je dejal za tistega malega človeka ne bo nihče poskrbel. Sušnik se je svojem prepirljivem slogu zaničljivo oglašal in Ruparja začel v studiu kar tikati, čeprav je dovolj star, da bi se naučil vsaj malo bontona. Ruparju je očital, da je obul prevelike škornje in da so zahteve ljudske iniciative nerealne.

Za tem je Rupar je dejal, da se upokojence ponižuje, s tem, ko nekateri nimajo za preživetje. Nekateri se počutijo zapostavljene in pozabljene. Sušnik pa v svojem slogu, kjer je ves čas odkimaval Ruparju navrgel, da je pegledal njegov dosje (kot neki sodelavec UDBE) in ugotovil, da je bil trikrat poslanec in da se takrat ni zavzemal za upokojence. A mu je Rupar odgovoril, da je bil takrat star le 35 let. Za konec je Rupar, Sušniku dejal le še to, da upokojenci niso socialci.

“Sicer pa je danes, na dan ko so upokojenci dobili mizerne pokojnine čas, da se prebudi glas upokojencev,” je za naš portal dejal Pavle Rupar. “Danes naj se prebudijo upokojenci in s tem naj se prebudi tudi vlada,” je dejal Pavle Rupar.

Portal e-maribor.si, danes od 15.ure dalje pripravlja s Trga republike neposredni prenos, s protesta upokojencev, ki bo viden na facebook strani e-maribor.si

 

AVTOMOBILI P.R.
AVTOMOBILI P.R.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
jasno
65%
1km/h
0%
12°C
14°
9°
11°
Thu
11°
Fri
11°
Sat
7°
Sun
3°
Mon

TWEET DNEVA

 

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.