Petra Prevca reševalci odpeljali v bolnišnico

Slika: Facebook

Slovenski smučarski skakalci se pripravljajo na kvalifikacije za svetovno prvenstvo v Planici. Jutri bodo štirje od šestih slovenskih adutov nastopili na posamični preizkušnji na veliki skakalnici (H-138). Danes pa so imeli uradni trening pod očesom selektorja Roberta Hrgote, ki je bil namenjen pripravi na jutrišnje kvalifikacije.

Po prvem skoku sta bila najkrajša brata Prevc – Domen (122,5 m) in Peter (124 m). Daljši skoki so uspeli Lovru Kosu (132,5 m), Timiju Zajcu (132 m), Anžetu Lanišku (130,5 m) in Žigi Jelarju (124,5 m). V drugi seriji za trening pa se je zgodil neljubi dogodek, ko je Peter Prevc grdo padel pri 70 metrih in se nato kotalil po doskočišču. Gledalcem je zastal dih, vendar je bil Peter po padcu pri zavesti in normalno pogovorljiv. Odpeljali so ga v bolnišnico Rola, kjer ga bodo pregledali. Več informacij bodo podali v nadaljevanju dneva, kot je povedal Tomi Trbovc, predstavnik za odnose z javnostjo pri Smučarski zvezi Slovenije (SZS).

Čeprav je bil padec Petera Prevca neugoden, je pomembno, da so reševalci hitro in učinkovito ukrepali. Vsekakor pa smo lahko ponosni na naše smučarske skakalce, ki se s trdim delom in predanostjo pripravljajo na pomembno tekmovanje. Vsem slovenskim skakalcem želimo vso srečo in uspeh v Planici ter predvsem varno in zdravo tekmovanje.

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.