Pisma s sovražno vsebino na pet različnih naslovov. Kaj pravi policija?

Policisti in kriminalisti so bili po besedah Stojana Belšaka konec prejšnjega tedna obveščeni o več pisemskih pošiljkah, ki so prispele na naslove najvišjih predstavnikov države in predstavnikov Državnega zbora RS. 

Tiskovna konferenca policije glede grozilnih pisem

Stojan Belšak, vodja Oddelka za organizirano kriminaliteto v Sektorju kriminalistične policije na Policijski upravi Ljubljana, je za medije spregovoril glede pisemskih pošiljk z grozilno vsebino premierju Janezu Janši in Mateju Toninu. Belšak je razkril, da je bilo pošiljk z grozilno vsebino še več. “V petek so bile prejete štiri pošiljke in ena danes, za katero pa se je izkazalo, da je bila ravno tako prejeta v petek, a je bilo kaznivo dejanje prijavljeno danes.”

V zvezi s tem so že bili izvedeni nekateri ukrepi. Na različne naslove so že bili poslani kriminaliste s ciljem, da bi kar najbolj zavarovali življenja ljudi in odkrili storilce, ki kazniva dejanja, grožnje izvršujejo. V tem primeru gre po besedah Belšaka za kaznivo dejanje grožnje po 135. členu Kazenskega zakonika RS, in sicer pod drugim odstavkom. “Pregon za to kaznivo dejanje se začne na predlog in policija je trenutno še v fazi pridobivanja predlogov. Nekatere predloge smo že dobili. Glede na to, da je teh pošiljk več, bomo z osebami, ki bi lahko bile ogrožene, opravili razgovore in poskušali pridobiti njihove predloge za pregon,” je poudaril.

video / vir : demokracija

P.M.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.