Seniorji mariborske SDS na predkongresni konferenci

SREČANJE SENIORJEV MO SDS MARIBOR

Najstarejši člani Slovenske Demokratske stranke so se danes zbrali na predkongresni konferenci, kjer so izvolili člane za bližajoči se kongres. Podelili pa so tudi priznanja najzaslužnejšim članom mariborskega SDS.


PRIPRAVE NA KONFERENCO SENIORJEV SDS IN PODELITEV ZNAKOV SDS

Najstarejši člani mariborskega mestnega odbora SDS, so se na srečanju, ki je po dolgem času potekalo v fizični prisotnosti dogovorili o pripravah na 7. kongres KSS – SDS, ki bo v mesecu novembra. za kongres je bilo potrebno izvoliti tudi delegate kongresa, kjer se bo volilo tudi novo vodstvo na nacionalni ravni. Prisotne so pozdravili tudi nekateri predstavniki Slovenske demokratske stranke. 

Predsednik mariborskih seniorjev Andrej Stramlič je predstavil poročilo dejavnosti, ki so jih imeli najstarejši člani mariborskega SDS. Zaradi koronske krize je bilo okrnjeno druženje, prav tako tudi nekateri izleti. Poudaril pa je pripravljenost sodelovanja tudi z ostalimi odbori, še posebej s seniorji Podravske regije stranke SDS. Velik pomen pa najstarejši člani stranke dajejo povezovanju z mlajšimi člani, še posebej z odborom SDM Maribor. Predsednik Podravske regijske koordinacije Srečko Hvauc je poudaril, da je najbolj pomembno sodelovanje, saj se le s tem kažejo dobri rezultati. Predsednik KSS Branko Šumenjak je na predkongresni konferenci poudaril pomen organov in zastopanost najstarejših članov stranke SDS. 

Dejan Kaloh, je kot predsednik mariborskega mestnega odbora Slovenske demokratske stranke Maribor in kot poslanec Državnega zbora pozdravil vse prisotne in opozoril, da prihaja leto 2022, ki je super volilno leto. Čaka nas troje pomembnih volitev. Poleg državnozborskih in predsedniških tudi lokalne, kjer mora stranka SDS v Mariboru doseči precej boljši rezultat, kot je bilo to leta 2018. “Imeli pa bomo tudi svojega kandidata za župana“, je poudaril Kaloh. 

Na koncu je predsednik Slovenske demokratske stranke Maribor, Dejan Kaloh, podelil tudi nekaj bronastih in srebrnih priznanj najzaslužnejšim članom stranke SDS v Mariboru.

 

Bronasti znak za leto 2019  so prejeli: Miro Kodrič, Milan Koželj, Marta Novak, Ksenija Šeligo, Anton Vuzerm, srebrni znak za leto 2019 sta prejela: Kaja Medved, Kazimir Miksić, Jože Senica, Ivan Slatič. Bronasti znak za leto 2020 so prejeli: Aleš Bogovič, Janez Emeršič, Rajko Gašperič, Božo Ipavič, Uroš Pust. Srebrni znak za leto 2020 pa Štefan Dominko. Ostalim dobitnikom, ki niso bili prisotni, pa bodo priznanja podelili ob drugi priložnosti.

Ob prijetnem druženju se je konferenca najstarejših članov Slovenske demokratske stranke – Seniorjev tudi končala.

Slike: arhiv e-maribor

M.G.

VREME

Maribor
jasno
39%
2.1km/h
0%
26°C
28°
25°
25°
Thu
17°
Fri
19°
Sat
21°
Sun
19°
Mon

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.