Planet TV z novim lastnikom, madžarskim TV2?

planet tv
slika: Maribor24

Prevzem Planeta TV naj bi sledil takoj po plačilu kupnine, zelo verjetno pa naj bi se na čelo Planet TV kot direktor vrnil Pavel Stanchev, a to so zaenkrat le špekulacije.

Planet TV kupili Madžari?

Da je madžarska TV2 v igri za nakup Planeta TV, je v medijih zaokrožilo že v začetku junija. Uradnih informacij tudi takrat ni bilo, saj prodajnega postopka v Telekomu Slovenije niso komentirali.

Telekom je sprva nameraval z novim strateškim partnerjem dokapitalizirati hčerinsko družbo Planet TV, sredi marca letos pa je med možnosti dodal tudi prodajo 100-odstotnega lastniškega deleža v tej družbi. V Telekomu postopka ne komentirajo, po nekaterih informacijah pa je poleg Čalete, nekdanjega lastnika slovenske televizijske postaje TV3, ponudbo za nakup Planeta TV oddala tudi madžarska televizijska hiša TV2 v lasti Jozsefa Vide.

Televizijski program Planet TV je sicer začel oddajati, sprva samo s prenosom nogometne Lige prvakov, septembra 2012, okoli mesec dni po tistem, ko je vodenje uprave Telekoma Slovenije prevzel Rudolf Skobe.

MG


Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.