Včeraj popoldan se je na Dogoški cesti v Mariboru zgodila prometna nesreča, v  kateri se je lahko telesno poškodovalo kar 11 oseb.

Poškodovanih kar 11 oseb

Zaradi neupoštevanja pravil   o   prednosti  je  19-teni  voznik  osebnega  avtomobila  trčil  v kombinirano vozilo, ki ga je vozil 42-letni voznik. V trčenju sta se zraven obeh  voznikov  lažje  telesno  poškodovala  še  oba  sopotnika  v  osebnem avtomobilu in vseh sedem sopotnikov v kombiniranem vozilu.

Štiri  poškodovane so v UKC Maribor prepeljali z reševalnim vozilom, ostali so  zdravniško  pomoč v UKC Maribor poiskali sami. Enega od poškodovanih so zaradi  komplicirane poškodbe prepeljali v UKC Ljubljana, vendar je njegova poškodba vseeno opredeljena kot lažja. Policisti bodo vozniku osebnega avtomobila izdali plačilni nalog. V kolikor bi se stopnja poškodovanega, ki je v UKC  Ljubljana, kasneje opredelila kot huda, bodo voznika kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu. Takšne usmeritve je  policistom  podala  tudi  pristojna dežurna državna tožilka, ki so jo o nesreči obvestili.

MG