Od danes bosta občanom in turistom za brezplačne prevoze v območju za pešce in ožjem središču Maribora na voljo kar dve električni vozili. Prvotnemu Maistru se danes pridružuje dodatno električno vozilo. Novi Maister bo še izboljšal ponudbo mestnega potniškega prometa, za katerega skrbi javno podjetje Marprom. Tako kot prvotni Maister bo tudi novi opremljen z defibrilatorjem, ki so ga Mestni občini Maribor ponovno donirale Mariborske lekarne Maribor.

 Novo električno vozilo Maister, ki je bilo dobavljeno ta mesec, je pomembna pridobitev za mestni potniški promet. Običajno Maister, ki je v pogonu že od decembra 2017, dnevno prevozi blizu 80 kilometrov in prepelje okoli 70 ljudi. Skupno število potnikov v letu 2019 je znašalo približno 19.000. Mestna občina Maribor se je vsled pozitivnega odziva uporabnikov in vse večjega povpraševanja po storitvi brezplačnega prevoza po mestnem središču odločila za nakup dodatnega Maistra. Tako bo lahko javno podjetje Marprom, ki skrbi za mariborski javni potniški promet, izboljšalo kakovost izvajanja storitve brezplačnega prevoza v območju za pešce in starem mestnem jedru.

Prevoz z dodatnim mini vozilom, lahko naročite s klicem na že poznano telefonsko številko 030 700 035.

Novi Maister je enak temu, ki je že v uporabi. Gre za električno vozilo proizvajalca Esagono Energia S.r.l. iz Italije, model Grifo, ki lahko sprejme do 6 potnikov. Za nakup novega Maistra, ki ga je dobavilo podjetje EXPRUM d.o.o., je Mestna občina Maribor odštela 65.890,00 EUR. Tudi ta bo opremljen z defibrilatorjem, ki so ga občini ponovno donirale Mariborske lekarne Maribor.