“Nebuloze” Zorana Jankovića, ki se je oglasil po dolgem času.

Zoran Janković stožice

Ljubljanski župan, ki je v času koronavirusa za nekaj časa obmolknil, se je očitno spet vrnil nazaj. Govorilo se je o njegovem slabem zdravstvenem stanju. Ampak ljubljanski šerif pravi da je zdrav.

Jankoviču je vseeno če se protestniki valjajo po tleh in kažejo nage riti?

Ljubljanski župan Zoran Janković se je prvič odzval na dogajanje ob proslavi za dan državnosti. Kot je uvodoma dejal, je Ljubljana najlepše mesto, ker njeni prebivalci živijo skupaj, hkrati pa spoštujejo vse različnosti. no bi se o najlepšem mestu in ljudem ki živijo tam dalo razpravljati. Očitno je Jankoviču vseeno če se ljudje v Ljubljani valjajo po tleh in kažejo nage riti.

Čeprav je župan Ljubljane od predsednika Boruta Pahorja prejel povabilo na proslavo, ki je bila prejšnjo sredo, na predvečer praznika, se Janković proslave ni udeležil, saj na njej, kot je pojasnil, niso sodelovali praporščaki. Je pa župan opravil pogovor z organizatorjem proslave in odobril tudi popust za uporabo odra. Očitno Janković po toliko letih še vedno ne razlikuje Dneva državnosti od dneva upora proti okupatorju, ki se praznuje 27. aprila. Niso pa ljubljanskemu šerifu všeč niti ograje, ki so varovale državno prireditev pred nestrpneži in levičarskimi anarhisti.

Najbolj butasta pa je izjava Jankoviča o protestih. Dejal je, da se jih ne udeležuje. “Veste, da nisem politik, vendar delujem na političnem področju. Vendar je pravica do protestov zapisana v ustavi. Protestirajo lahko vsi, ki imajo kaj povedati, in želim si, da tudi v prihodnje protesti ostanejo tako spoštljivi, kot so bili do zdaj,” je še povedal Janković. Za šerifa je očitno sprejemljivo valjanje po tleh, kazanje nagih riti, vihtenje jugo zastav, smetenje Trga republike, nošenje plakatov s pozivi k smrti itd.

in čeprav Jankovič zagotavlja, da je zdrav in da so govorice o bolezni iz trte izviti, bi bilo, glede na povedano na tiskovni konferenci dobro, da si “Zoki” vseeno uredi kakšen pregled pri zdravniku.

MG


Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
pretežno oblačno
70%
3.1km/h
75%
10°C
11°
9°
9°
Fri
9°
Sat
5°
Sun
6°
Mon
8°
Tue

TWEET DNEVA

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.