Po Mariboru požigali avtomobile. Škode za 600.000 evrov

Tožilstvo je vložilo obtožnico zoper četverico mladih domnevnih požigalcev, ki so lani požigali avtomobile na območju Maribora in v 26 primerih povzročenih požarov in eksplozij naredili za 600.000 evrov škode.

Največ avtomobilov je zgorelo v v garažni hiši Mercator centra Cash and carry,  Gasilci (čeprav je Gasilska brigada Maribor le nekaj mestrov stran) so se kar nekaj časa borili z ognjem. Poleg tega so se objestneži lotili tudi vozil na parkirnem prostoru podjetja v Mariboru, ki se ukvarja s prodajo vozil, ter zažigom avtobusa v Hočah, katerega so objestneži najprej ukradli, zapeljali na določeno mesto, ter ga zažgali.

Storitve kaznivih dejanj so osumljeni štirje slovenski državljani, stari med 20 in 30 let, s prebivališči na območju Maribora in bližnje okolice. Njihov motiv je po doslej znanih podatkih izključno objestnost, saj so bili kraji požigov izbrani povsem naključno.

Štiri osebe so zaradi utemeljenega suma storitve skupno osmih kaznivih dejanj povzročitve splošne nevarnosti, odvzema motornega vozila, poškodovanja tuje stvari in tatvine kazensko ovadili. V nadaljevanju preiskave so ugotovili, da so te osebe utemeljeno osumljene storitve še treh kaznivih dejanj povzročitve splošne nevarnosti, 13 kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari ter po enega kaznivega dejanja ponarejanja listin in tatvine.

VREME

Maribor
delno oblačno
94%
0.5km/h
45%
11°C
13°
10°
11°
Sat
12°
Sun
13°
Mon
14°
Tue
12°
Wed

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.