Po velikem požaru! Tezenčani v peticijo zaradi onesneževanja okolja!

Ne le Tezno, cel Maribor se je včeraj dušil v dimu. Neprijetne vonjave po požaru so vdihavali vsi Mariborčani. Še posebej tisti, ki niso zaprli svojih oken in so neprijeten vonj dobili še v svoja stanovanja.

Onesnaževanje okolja na Teznem?

Po nekaj urah ko so gasilci požar omejili je gorelo je še nekaj požarišč. Ves čas so tako gasilci, kot mediji, opozarjali občane, da zaprejo okna ter se ne zadržujejo na prostem. »V vsakem gorenju se sproščajo nevarni plini, zagotavljam pa, da ni nobenih nevarnih odpadkov,« je dejal Jure Fišer, direktor Surovine. Ob tem je pojasnjeval, da delujejo v skladu z vsemi okoljskimi dovoljenji.

Eden izmed Tezenčanov, Fredi Magdič, se je odločil ustvariti peticijo: Tezenčani imamo dovolj, skupaj smo močnejši. »Kako dolgo bomo Tezenčani še dopuščali onesnaževanje našega okolja? Kdo nas je vprašal, ali se strinjamo z odlagališči kar dveh velikih podjetij (Surovine in Snage) v bližini naselja?« To je le nekaj izmed vprašanj, ki si jih zastavljajo, a odgovorov ni. Ob tem je zapisal, da vse kar storijo pristojni je, da pozovejo občane, da ostanemo v zaprtih prostorih in se ne gibljemo na prostem. »Seveda se še vsi spomnimo zadnjega velikega požara, ko smo bili cel vikend zaviti v črn dim in neznosen smrad,« se spominja požara pred nekaj leti, ki je trajal kar nekaj dni.

A le ne požari, velik problem Surovine je smrad, ki naj bi se, kot zapiše Magdič, ob toplem vremenu širil po celotnemu ozemlju, bližnji stanovalci pa naj bi imeli velike probleme s podganami. »Kdo nam bo povrnil škodo, ki bo nastala na fasadah, avtomobilih, zelenicah, vrtovih, sadnem drevju in tudi na našem zdravju? Delci, ki ob požaru gredo v zrak in jih vdihujemo, sigurno niso nestrupeni in bodo marsikomu povzročali tudi resne zdravstvene probleme.«

VIR: Maribor24

MG


Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
pretežno oblačno
71%
4.1km/h
75%
9°C
11°
8°
9°
Fri
9°
Sat
5°
Sun
6°
Mon
8°
Tue

TWEET DNEVA

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.