Pobudniki zbiranja podpisov za zakon o evtanaziji, so te zbirali kar v domu upokojencev.

Upokojenec v parku. slika je simbolna

Saj ni res pa je. Pobudniki predloga zakona o pomoči pri prostovoljnem končanju življenja so zbrali zakonsko zahtevanih 5000 podpisov volivcev in volivk, ki so potrebni za njegovo vložitev v parlamentarni postopek.

V združenju Srebrna nit sami o sebi pravijo, da jim ni vseeno, kako živijo starejši, ki potrebujejo pomoč v domačem okolju in domovih za starejše občane. Prav tako naj bi jih skrbela obravnava starejših v zdravstvenem varstvu, bolnišnicah. “Smo civilna družba, prostovoljci z različnimi izobrazbami, izkušnjami, znanji.”  Mi pa dodajamo, da so še kako namazani z vsemi žavbami. 

Tako je bilo tudi pri zbiranju podpisov, katere se z veliko muke, tudi zbrali. Očitno se pozna, da je Biserka Marolt Meden iz društva Srebrna nit, ki se bori ZA evtanazijo, tudi svetovalka predsednice države Nataše Pirc Musar, kajti tudi podpise za zakon o evtanaziji, je društvo Srebrna nit zbiralo, tako kot nekoč Musarjeva. Aktivisti so že ob začetku zbiranja podpisov, na upravnih enotah trdili, da ljudje podpisujejo za upokojence,  marsikdo od njih jim je nasedel, saj se je istočasno zbiralo podpise tudi društvo 1. oktober, za zakon o višjih pokojninah.

Najbolj odurno, kar so si privoščili pri društvu “Srebrna nit” pa je reklamiranje ideje o prostovoljnem končanju življenja kar v domu za ostarele, kjer so, tam kjer so jim kaj takega dovolili, na oglasno desko lepili svoj propagandni material. Še več, nekatere upokojence v domu obnemoglih, recimo v Lenartu, so celo prepričevali naj se podpišejo pod zakon o evtanaziji. Kako ogabno!

Kako ti aktivisti nimajo niti kančka sočutja, da ljudi v domu starejših, do zdravih in bolnih, do tistih, ki jim je dom še zadnje prebivališče? In to vse skupaj podpira še predsednica države? V kakšni državi mi živimo?

Avtomobili P.R.
Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.