Pod Fištravcem Maribor ni mladim prijazna občina.

SLIKA JE SIMBOLNA

Že pred časom je Večer poročal, da je Maribor izgubil naslov: “Mladim prijazna občina”, ker MOM ni izvajala ukrepov za mlade, ki si jih je občina sama zastavila ob kandidaturi za naziv. Ker ni dokazala ukrepov, ki bi jih morala predložiti ob nazivu, ji je Inštitut za mladinsko politiko certifikat zamrznil in prepovedal uporabo naziva.

Naziv mladim prijazne občine podeljuje Inštitut za mladinsko politiko in ga trenutno nosi 33 občin, med njimi tudi sedem mestnih.Mladi pravijo, da je to jasen signal, da Maribor trenutno ni občina, ki bi podpirala mlade, kar je ob že tako visokem izseljevanju mladih ter padanju števila mladih v Mariboru dodatni udarec za mesto ob Dravi.

Stanje za mlade pa se pod Fištravcem v Mariboru nikakor ne izboljšuje. Še bolj žalostno pa je to, da Maribor ni znal mladim pokazati in dokazati, da je Maribor mesto, kjer mladi najdejo priložnost za svoje bivanje in ustvarjanje. Kdaj se bo to spremenilo, se sprašujejo mnogi? Po volitvah mogoče?

MZ

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.