Limbuš še vedno razkopan

slika: street view

Predvolilni čas in razkopane ulice v Mariboru še vedno burijo duhove. Že nekaj mesecev se čaka, da bodo stanovalci Domadenikove in Hrovatove ulice v Limbušu končno mirneje spali.  Dela z obnovo cest so se namreč začela že aprila, potem pa se praktično dva meseca stvari niso nikamor premaknile, saj je vmes prišlo do zapletov z izvajalci.

Dela bi morala biti, vsaj v v Hrovatovi ulici že zdavnaj končana, a baje je podjetje Indrast zaradi spora z mariborsko občino investicijo ustavilo, gradbene stroje pa odpeljalo. Ostale pa so razkopane ceste. Izvajalec je bil pozvan, da nadaljuje z izvajanjem in dokončanjem vseh pogodbenih del na Hrovatovi ulici, vendar odziva še ni. Mariborska občina bo skupaj z nadzornim organom preverila katera dela je izvajalec na ulici opravil in na podlagi popisa izvedenih del določila nadaljnje korake dokončanja Horvatove ulice, poroča Maribor24.

Tudi Domadenikova ulica, je potrebna sanacije. Zanjo bo občina morala odšteti kar 105.000 evrov. Tu je potrebno sanirati kanalizacijsko omrežje, v naselju spodnji Limbuš pa obnoviti obstoječo komunalno opremo. Rok za dokončanje del je 30 delovnih dni od uvedbe izvajalca v delo.

Še nekaj časa bo Limbuš razkopan, na občini pa zagotavljajo da bodo dela dokončana v najkrajšem možnem času. Držimo pesti, da bo temu res tako in da bodo Limbušani končno normalno zadihali.

MZ

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.