Podpišite peticijo zoper potrditev Marakeške deklaracije, ki želi legitimizirati migrantske tokove v Evropo!

V Maroku se bo v decembru odvijala potrditev Marakeške deklaracije, s katerim se želi legitimizirati migrantske tokove v Evropo. Če je bil dokument, ki ga je podpisal Miro Cerar, ko je bil v odstopu, vreden obsojanja, ni z novo verzijo nič drugače.

S tem dogovorom bi se države, med njimi tudi Slovenija, odpovedale suverenemu odločanju na področju politike priseljevanja v državo. Iz tega razloga sta od dogovora že odstopili ZDA, Madžarska, Hrvaška, Avstrija in Italija.

Kot je zapisal pobudnik podpisa, zoper Marakeško deklaracijo Rok Bratina: Poglejmo si širšo sliko. Madžarska tej deklaraciji že od samega začetka nasprotuje, Avstrija in Hrvaška pa prav tako razmišljata o odstopu. V Italiji vse niti okoli migracij vleče notranji minister Salvini in roko na srce, priznajmo si, Slovenija počasi tone v prepad.  Najbolj pa smo ogroženi  mi, Slovenci in Slovenke, ki na tem edinstvenem teritoriju med Alpami, Jadranskim morjem, Panonsko in Padsko nižino živimo že od nekdaj. Po sedemindvajsetih letih, ko smo si končno ustvarili svojo lastno državo in izpolnili sanje naših prednikov smo namesto, da bi prejemali od države varnost in zaščito, dobili občutek, da smo našim oblastem odveč. Tako odveč, da Slovenijo dnevno zapuščajo najuspešnejši kadri, pa tudi tisti, zlasti mladi, ki bodo to (uspešni) šele postali. Razlog za skrb je še zlasti ta, da te kadre nadomeščamo z nekom, ki ne samo, da ni pripravljen delati, da se ni pripravljen integrirati, pač pa ima popolnoma drugačno predstavo o našem svetu.

To tudi poziv vladi Marjana Šarca da, da odstopi od dogovora. Podpis so že zavrnile vse naše sosednje države, ga bomo tudi mi?

Podpis zoper Marakeško deklaracijo lahko oddate TUKAJ!

vir: portal-os.si

MZ

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.