Ustavna obtožba zoper Marijana Šarca

Šarec
Marjan Šarec, slika : portal časnik

Predlog ustavne obtožbe zoper Šarca so poslanske skupine SDS, NSi in SNS pripravljale že na začetku meseca, a so nato napovedale, da bodo z vložitvijo počakale na obravnavo predloga novele zakona na decembrski seji. Poslanci so nato po večurni burni razpravi nadaljnjo obravnavo predloga novele zavrnili s 44 glasovi proti in 31 za.

Tudi vlada Marjana Šarca je nasprotovala predlogu novele zakona. Kot so sporočili 22. novembra, je po njihovem prepričanju delno urejanje problematike financiranja zasebnih šol neprimerno.

V minulem mandatu so v SDS konkretno novelo vložili že kar štirikrat, saj tedanja vladajoča koalicija ni imela nikakršnega posluha zanjo. Z novelo so v SDS želeli uresničiti odločbo ustavnega sodišča, ki je leta 2014 sprejelo ugotovitev, da je ureditev, po kateri se javni programi v zasebnih osnovnih šolah financirajo 85-odstotno, neustavna, in da mora država poskrbeti za uzakonitev 100-odstotnega financiranja, poroča STA. Državni zbor RS bi moral poskrbeti za to, da se neskladje odpravi v roku enega leta, a do tega zaenkrat še ni prišlo.

Podrobni razlogi bodo predstavljeni na novinarski konferenci
Poslanec SDS Tomaž Lisec in vodja poslanske skupine Slovenske nacionalne stranke Zmago Jelinčič Plemeniti bosta na današnji novinarski konferenci ob 14. uri predstavila predlog ustavne obtožbe Marjana Šarca pred Ustavnim sodiščem zaradi kršenja ustave in hujših kršitev zakona.

Vir: Nova24.tv

M.G.

Facebook
Twitter
LinkedIn

ANKETA

Koga bi raje podprli za predsednika Slovenije?

  • Rezultati

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA