Podravska regija SDS, na spominskem dnevu! (foto, video)

Podravska regija SDS, na spominskem dnevu! (foto, video)

Podravska regija Slovenske demokratske stranke je organizirala lep izlet, imenovan “Spominski dan”, kjer so člani počastili spomin na nekatere zaslužne člane stranke.

Spominski dan Podravske regije SDS

Podravska regija stranke SDS je organizirala izlet, kjer so se člani spomnili nekaterih zaslužnih tvorcev Slovenske demokratske stranke in zaslužnih ljudi v boju za slovensko samostojnost. Teh je veliko, so dejali člani stranke SDS,  tokrat so obiskali pet grobov. Grob Jožeta Pučnika, Davida Tasića, Franca Tomšiča, Edvarda Peperka in Korada Buzetija.

Člani Podravske regije SDS skupaj člani seniorjev SDS Maribor so se odpravili na lep in vtisov poln izlet, ter se poklonili k spominu na nekatere domoljube.  Najprej so se z avtobusom odpeljali kar v svojo regijo. V Črešnjevcu so položili venec in prižgali sveče velikemu državniku, tvorcu slovenske demokratske stranke Jožetu Pučniku


. Na Črešnjevcu je člane SDS pričakal državni svetnik Franc Ozimič.

Venec sta položila predsednik mariborske SDM Luka Simonič  in predsednica ženskega odbora podravske regije Bernarda Mandres

Pot je člane Podravske regije iz Črešnjevca, vodila v slovensko prestolnico, kjer so se s prižigom sveč spomnili na umrlega Davida Tasiča. Človeka s pokončno držo in enega glavnih tvorcev afere JBTZ. Kot je povedala poslanka Mojca Škrinjar:David je bil novinar in bil je kritični mislec, ki je bil trn v peti komunističnemu režimu!”

blankblank

Po lepem in čustvenem nagovoru poslanke Mojce Škrinjar od delo in zaslugah Davida Tasiča, so se člani SDS odpravili na Gorenjsko, saj je v Kamniku pokopan prav tako pomemben mož, ki je veliko pripomogel k slovenski osamosvojitvi in je bil prvi predsednik predhodnice Slovenske demokratske stranke, Franc Tomšič. Je pa v Kamniku tudi spomenik slovenske osamosvojitve, kjer je pod slovensko lipo pokopan Edvard Peperko, žrtev osamosvojitvene vojne. Ubil ga je ostrostrelec agresorske JLA.

O pomembnem delu Franca Tomšiča je spregovoril predsednik SDS Kamnik, Jože Mežan, ki je poudaril, da je bil Tomšič pomemben človek, ki je oral ledino sodobnega sindikalizma. Pred grobom Edvarda Peperka, pa je spregovoril predsednik SDM Kamnik, Tim Rauter in se zahvali članom SDS Podravja za obisk, ter poudaril pomen slovenske osamosvojitve, katerega mladi niso doživeli.

blank blankblankblank

Člani Podravske regije SDS so še posebej ponosni na velikega domoljuba in Sloveniji dobro znanega pevca iz dueta Korado in Brendi, Korada Buzetija. Zato so obiskali tudi Koradov grob na Blejski Dobravi, kjer so se še posebej od njega poslovili člani SDS Duplek in na grob položili tudi venec v zahvalo za njegov trud, ki ga je vlagal v stranko in Slovenijo. Na Blejski Dobravi so člane podravske regije pričakali člani SDS Jesenice in se zahvalili za obisk. Ob Koradovem grobu so poudarili tudi njegov pomen k domoljubju. “Bil je naš prijatelj, zato Korado hvala ti za vse,” so dejali člani SDS Duplek

blank blank

Člani Podravske regije SDS so se ustavili tudi na Brezju in se v cerkvi Marije pomagaj, poklonili spominu vsem padlim za samostojno Slovenijo in vsem možem, ki so pripomogli k nastanku in razvoju Slovenske demokratske stranke!

M.G.

Slike: Arhiv portala e-maribor

VREME

Maribor
pretežno oblačno
63%
1km/h
75%
20°C
22°
19°
18°
Sun
12°
Mon
13°
Tue
13°
Wed
12°
Thu

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.