..
Obveščam Vas, da na naši spletni strani potekajo vzdrževalna dela, zato se vam že vnaprej opravičujemo za morebitne nevšečnosti. Hvala za razumevanje.

Poglejte Kako izgleda maturantski ples pred porušeno šolo v Harkivu?

Maturantski ples, zajem slike

Vojna v Ukrajini neusmiljeno divja, vendar so si mladi vseeno želeli obeležiti zaključek srednje šole, čeprav si niso predstavljali, da bo zaključek potekal prav tako.

Maturantski ples v porušenem Harkivu

Vojna v Ukrajini se nadaljuje. Mladi Ukrajinci pa so že skoraj pozabili kako je biti v pravi šoli. Veliko mladih je razseljenih, a nekaj jih je vseeno ostalo v svoji državi. Zagotovo so še premladi, da bi prijeli za orožje. 10 maturantov Srednje šole št. 134 v Harkivu je tajo zaplesalo valček kar pred ruševinami svoje šole, njihovi starši pa so jih snemali s telefoni. Tretjina učencev razreda je prišla na maturantski ples, preostalih ni več v Harkivu. Na videu je videti tudi, da plešoče maturante varuje ukrajinska vojska.

Srednja šola št. 134 v Hrkivu je namreč popolnoma pogorela. 27. februarja letos so ruski specialci vdrli v zgradbo te izobraževalne ustanove in se tam vkopali. Da bi nevtralizirali napadalce in rešili življenja prebivalcev Harkiva, se je zgodila bitka: ukrajinski branilci so v stavbi nevtralizirali vod – približno 30 Rusov, šola pa je pri tem pogorela, saj gasilci zaradi nenehnega obstreljevanja niso mogli do nje.

(video: Demokracija magazine TV Channel, vir: slosolar.si )

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
jasno
41%
6.7km/h
0%
20°C
22°
19°
19°
Fri
11°
Sat
4°
Sun
5°
Mon
2°
Tue

TWEET DNEVA

 

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.