Zanimivost: Poglejte kako danes izgledata najstarejša še živeča zakonca na svetu!

On je rojen, pazite to, na božični večer leta 1912, to je leto, ko se je potopil Titanik in 1 leto pred rojstvom našega Borisa Pahorja! Zakonca bosta letos praznovala 80 let skupnega zakonskega življenja (poročila sta se leta 1939!)

Najstarejša še živeča zakonca prihajata iz Teksasa v ZDA

Spoznala sta se leta 1934, ko sta bila študenta na univerzi v Teksasu. Charlotte se je izučila za pedagoško diplomo, John pa je bil del nogometne ekipe. Štiri leta pozneje sta se odločila, da bosta skupaj preživela življenje. Ampak to niso bili najsrečnejši časi. Potekala je namreč velika gospodarska kriza, a sta sredi te turobe našla srečo.

Za CNN sta rekla, da so bili časi tako težki, da sta za medene tedne, porabila le 7 dolarjev. Vedeti je treba tudi, da je John tudi najstarejši živi nekdanji nogometaš univerze v Teksasu. Če obstaja ljubezenska zgodba, ki je dobesedno preživela test časa, je ta par živi dokaz tega. Pravijo, da se je ljubezen med njima z leti samo še krepila. Pred desetimi leti sta se preselila v vas Longhorn v lokalno skupino upokojencev, ki se navezuje na študij univerze v Teksasu.

Srečna sta kot kdaj koli prej. John še vedno vsak dan telovadi, na vprašanje novinarja CNN, kje je  skrivnost dolgega življenja in srečnega zakona je dejal: “Živite v zmernosti in bodite prijazni do svojega zakonca.”

Tako mladostno izgledata najstarejša zakonca na svetu! 106 letni John Henderson in 105 letna Charlotte Henderson iz Texasa v Združenih državah Amerike.

NAJ JU BOG ŠE NAPREJ BLAGOSLAVLJA!

vir: CNN

MG