slika: FB stran Slovenka TV

Svet za nacionalno varnost je na današnji redni seji ministrstvoma za pravosodje in notranje zadeve naložil, da v najkrajšem času pripravita spremembe kazenskega zakonika in prekrškovnih predpisov s ciljem, da bi lahko ukrepali tudi ob aktivnostih, kot je denimo Štajerska varda, ki jo vodi Andrej Šiško.

Konec je z usposabljanjem štajerske Varde?

Šiško in somišljeniki so namreč minuli konec tedna izvajali takoimenovano usposabljanje na slovenski zunanji meji. Šiško je z okoli 50 somišljeniki, oblečenimi v uniforme in replikami kalašnikovk, preverjal stanje ob reki Kolpi. Njihove aktivnosti pa so posneli tudi nekateri tuji mediji.

Spremembo kazenskega zakonita ter dopolnitev predpisov, ki urejajo prekrške, pa je Svet za nacionalno varnost pristojnima ministrstvoma naložil “z namenom ustrezno sankcionirati združevanje in aktivnosti raznih organizacij, ki posegajo v pristojnosti državnih organov ter pri ljudeh vzbujajo negotovost glede njihovega delovanja”. Saj morajo na policiji, ne glede na različna populistična stališča, spoštovati načelo  zakonitosti pri opravljanju policijskih nalog. Prekrškov in ali kaznivih dejanj pa pri aktivnostih Šiškovoh privržencev niso zaznali.

V Sloveniji, v kateri ima oblast ljudstvo, se torej prav ljudstvo ne bo moglo več boriti proti vse večjem pritisko migrantskih skupin na naše ozemlje. Saj z zakonom nebi prepovedali le delovanja Varde, ampak tudi delovanje vaških straž in podobnih združenj. Ljudi ob meji pa nebi bilo strah, če bi policija opravljala svoje delo.

po viru: Žurnal24

MG