slika: insajder

Karel Erjavec, ki ga koalicija KUL ponuja za mandatarja, je bi skoraj že vse. Od ministra za obrambo, do ministra za okolje in prostor in ministra za zunanje zadeve. No od slednjega vodenja se Slovenija še dolgo ne bo pobrala.

Afere Karla Erjavca

Vodenje ministrstev Karla Erjavca je največji hendikep naše politike. Kot predsednika stranke DESUS, ki je bil do sedaj v vseh možnih vladah slovenske politike, so Karla pač morali vtakniti na neko ministrstvo. Ko je bil minister za obrambo, so veliko govorili o njegovi vpletenosti v afero Patrija, čeprav je tožilstvo Erjavcu pri nakupu oklepnikov očitalo nevestno delo v službi, zaradi katerega naj bi povzročil za 16,8 milijona evrov škode, se mu ni zgodilo nič. V času predsedovanja Igorja Šoltesa na Računskem sodišču mu je le ta institucija očitala, da so bili ukrepi ministra za okolje na področju okoljskih dajatev za vzpodbujanje ločenega zbiranja komunalnih odpadkov ocenjeni kot zelo slabi in neustrezni. Odstavili so ga, kot se je sam izrazil zaradi “kant”. V času druge Janševe vlade se je zapletel v afero ponarejene diplome svetovalca ministra za obrambo. Črta Kanonija in je zaradi afere z ponarejeno diplomo dal odpoved.

Ležerno vodenje zunanjega ministrstva

Najhuje pa je, ko je bilo v času vlade Mira Cerarja ko je bil Erjavec minister za zunanje zadeve, takrat je  slovenska zunanja politika zašla v resne težave. Karl Erjavec je takrat svojo funkcijo zunanjega ministra vzel zelo lahkotno. Znana je njegov izjava da imamo optimizem, da bo arbitražno sodišče določilo stik z odprtim morjem. ob pogajanjih ob arbitražnem sporazumu, pa se je raje namakal na dopustu!

PM