anica bidar
slika: maribor.info

Neverjetno a resnično. Nekaterim je očitno koronavirus namesto na pljuča naselil na možgane. Kako bi drugače lahko poimenovali punt, ki so se ga izmislili tisti ki še vedno govorijo neumnosti in ko Slovence hujskajo po uporu.

Anica Bidar poziva naj bodo protestniki oboroženi?

V slogu vodje kmečkega punta organizatorka sredinega protesta nekdanja glasna zagovornica mariborskga predsednika zedinjene Slovenije Andreja Šiška, Anica Bidar poziva sledilce, naj si vsakdo poišče kakšen zajeten kos orodja s kakršnim bodo opremljeni tudi varnostniki na protestu, ker medna želijo preprečiti, da bi še kdo tepel “slovensko ljudstvo”.  Z gibanjem, ki organizira proteste, je povezan tudi Blaž Kavčič, nekdanji član LDS-a in nečak zloglasnega udbovca Nika Kavčiča.

Bidarjeva v kratkem videoposnetku sicer pojasnjuje, kako naj bi se odvil tokratni miting. V slogu vodje kmečkega punta poziva, da naj si vsakdo poišče kakšen zajeten kos orodja s kakršnim bodo opremljeni tudi varnostniki na protestu, ker medna želijo preprečiti, da bi še kdo tepel “slovensko ljudstvo”. “Leseni štili” naj bi simbolizirali “slovensko državo” in “slovensko ustavo”, opremljeni pa bodo z zastavo “slovenskega naroda”. “Štil” naj bi bil celo vstopnica za protest. Bidarjeva pa mimogrede še postreže s teorijo zarote, da ni dokaza za to, da bi virus zares obstajal, s tem pa po njenem tudi ni osnove za ukrepe proti epidemiji. No nekaterim pri tem res ni pomoči!

Tudi mi se sprašujemo, kdo bo plačnik varovanja teh, kot se je izrazil twiteraš Jaka, “norcev?”

PM