Slika: Nova24TV

Kampanija proti lastni vojski? Tako bi lahko imenovali, oziroma razumeli namero SD proti investicijam v našo lastno vojsko.

Zavajajoča kampanja Socialnih demokratov

Socialni demokrati v bistvu sploh ne vedo kaj bi radi, oziroma za koga bi bil denar ministrstva za obrambo pravzaprav namenjen. Saj zakon o investicijah v Slovensko vojsko ne predvideva nakupa tankov, kot pišejo, ampak sodobnih kolesnih vozil za transport enot, z visoko stopnjo zaščite, ki bo varovala življenja vojakov.

Res neverjetno je sprenevedanje stranke, ki ponovno zavaja in razdvaja ljudi, da gre pri investicijah v obrambo za nakup tankov in bojnih helikopterjev.

Socialni demokrati zavajajo, ko prepričujejo javnost, da bo vlada 780 milijonov namenila za orožje, ne pa za zdravje, delovna mesta in varstvo starejših. Pri tem zamolčijo, da so za razgradnjo zdravstva, trga dela in domov za starejše odgovorni prav oni, saj so bili v zadnjih 12 letih kar 10 let na oblasti in člani vseh vlad. Predvsem pa so zaslužni tudi za načrtno razgradnjo vojske, ki se sedaj postopoma postavlja na noge. V tem času so celo vodili Ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve in v temu obdobju niso izgradili niti enega doma za starejše, kar pove dovolj o njihovi skrbi za starejše, predvsem pa o (ne)sposobnosti. Da je bila mera polna, so zakon primerjali kar s tretjo orožarsko afero.

Minister za obrambo Matej Tonin je že za Nova24TV povedal, da gre za zelo pritlehno politikantsko akcijo, s katero želi stranka SD skupaj z levico razvnemati ljudi in vnesti še več gneva v družbo.

PM