Slovenski parlament, foto: NSi

Prav zanimivo je bilo prebirati anketo, ki jo je izdala Ninamedija, kije popolno nasprotje anketi, ki jo je izvedla v teh dneh za (zanimivo) POP TV izvedla agencija Mediana.

DESUS in Erjavec sta strmoglavila

Rezultati ankete mediane so zelo zanimive. Medtem, ko levosučni mediji, med njimi tudi POP TV, na veliko propagirajo Karla Erjavca in njegov DESUS je ta s skupaj s svojo stranko strmoglavil v globino. Če bi bile volitve minulo nedeljo, bi med opredeljenimi sodelujočimi 27,9 % volilo SDS, 16,5 % SD in 13,6 % Levico, kažejo rezultati Mediane. Z novim padcem in zgolj 11,8 % opredeljenih sledi LMŠ, NSi pa je z 9 % med opredeljenimi dosegla najboljši rezultat v zadnjem letu in pol.

Spodnji del lestvice začenja Stranka Alenke Bratušek (2,3 %), nato pa samo še drobtinice podpore za Pirate (1,8 %), Desus (1,7 %), SLS (1,5 %) in SNS (1,3 %). Stranki upokojencev se torej izstop iz koalicije ob oklevanju njihovih poslancev ne obrestuje

Mediana je za POP TV prvič po njegovi vrnitvi izmerila tudi rejting Karla Erjavca. S povprečno oceno 2,05 se je uvrstil na povsem zadnje mesto med dvajsetimi politiki na lestvici. Upajmo le, da ga bo ta ocena končno streznila!

PM