Poglejte si ta histerični izpad Klakočarjeve. Ima alergijo na Janšo?

Urška Klakočar Zupančič (predsednica državnega zbora)
Urška Klakočar Zupančič, zajem slike

V poslanski skupini SDS so zgroženi zaradi včerajšnjega grobega napada predsednice državnega zbora Urške Klakočar Zupančič, saj je v svojem nastopu “žalila poslance, izrekala laži, razpihovala in javno spodbujala nestrpnost ter širila sovražni govor“.


Histerični izpad predsednice DZ in odzivi na njen nastop

Ob tem so spomnili, da je ravno Klakočarjeva poudarjala, da je njena prva naloga doseči, “da se v državni zbor vrne kulturno in spoštljivo javno komuniciranje, lahko je ostro, vendar primerno argumentirano in nikoli, nikoli osebno žaljivo”. Toda sarkazem in cinizem je očitala SDS, čeprav je bila prav ona tista, ki je bila cinična in sarkastična. Prav tako je Klakočarjeva vselej poudarjala zavržnost, nezakonitost in neustavnost s strani SDS, hkrati pa je sama pozivala h kršenju zakonov z ustavitvijo prekrškovnih in kazenskih postopkov zoper proteste, ki niso bili prijavljeni v skladu z zakonom.

To je histerični izpad predsednice Državnega zbora Urške Klakočar Zupančič (vir RTV)

V Sloveniji imamo torej bivšo sodnico Urško Klakočar Zupančič, kateri se ne nelegalni protesti ne zdijo sporni. Še več, imamo (sedaj že bivšo) sodnico, ki je žalila takratnega predsednika vlade, Janeza Janšo z diktatorjem, imamo (sedaj že bivšo) sodnico, ki je v času, ko so veljali najbolj strogi proti covid ukrepi, ljudem lagala, da je Janez Janša osebno dal ukaz, da naj policisti poberejo globe pri ljudeh. In imamo sedanjo predsednico državnega zbora Urško Klakočar Zupančič, ki s svojimi histeričnimi izpadi ne sodi v parlament. Kot sodnica bi morala presoditi kaj lahko in kaj ne sme.

klakočar

Psihoanalitik Roman Vodeb je histerični nastop Urške Klakočar Zupančič ocenil, da ima v sebi močne in nepredelane potlačitve zamer, ki se manifestirajo v obliki škandaloznih javnih nastopov. “Čutiti je bilo strast njene sadistično-revanšistične naslade. Njena zaznamovanost iz primarne družine je – po mojem videnju oz. psihoanalitični oceni – tako evidentna, da se vsakemu izkušenemu psihoanalitičnemu očesu razgalja že na daleč. Z lune se namreč vidi, da jo nekaj nezavednega (potlačenega, izrinjenega) hudo muči. In po mojem videnju ne gre zgolj za alergijo na Janšo. Največja nevarnost za to koalicijo, za Goloba in njegovo ‘Svobodo’ (in za koalicijo in za državo) očitno preži prav s strani predsednice državnega zbora.”

Dovolili ste si izreči tudi laži. Prav šokantno je bilo, ko ste govorili o tem, da je pretekla vlada zaplinjala ljudi. Ali sploh veste, kaj ste izrekli? Se ne zavedate vse tragike in bolečine takšnih dejanj v času druge svetovne vojne?” jo je spomnila vodja poslanske skupine SDS Jelka Godec, zaradi česar od nje zahtevajo opravičilo za vse izrečene žalitve in laži. Poslali so ji tudi protestno pismo.

“Sarkazem in cinizem ste očitali nam, čeprav ste bili prav vi tisti, ki ste bili v svojem včerajšnjem izvajanju sarkastični in cinični. Govorili ste o zavržnosti, nezakonitosti in neustavnosti z naše strani, hkrati pa ste sami pozivali h kršenju zakonov z ustavitvijo prekrškovnih in kazenskih postopkov zoper proteste, ki niso bili prijavljeni v skladu z zakonom. Dovolili ste si izreči tudi laži. Prav šokantno je bilo, ko ste govorili o tem, da je pretekla vlada zaplinjala ljudi. Ali sploh veste, kaj ste izrekli? Se ne zavedate vse tragike in bolečine takšnih dejanj v času druge svetovne vojne?” Je v pismu zapisala Godčeva.

 

 

VREME

Maribor
rahel dež
93%
2.1km/h
100%
20°C
20°
19°
19°
Sat
15°
Sun
19°
Mon
19°
Tue
17°
Wed

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.