Poglejte si ta neverjetni pritisk Golobovih na Ustavno sodišče, pred današnjo sejo o RTV?

ustavno sodišče sodnico
sodniško kladivo

Je danes tisti dan D, ko bo ustavno sodišče odločalo o noveli Golobovega zakona o RTV? Kaj se bo danes zgodilo je (pe) nemogoče napovedati.


Po vsem tem, kar se dogaja od 16. februarja dalje, ko je ustavno sodišče z večino glasov (5 proti 3) začasno delno zadržalo ustavnopravno sporno Golobovo novelo zakona o javno RTV Slovenija. Ob 9. uri in 30 minut, se je začela razprava o RTV.

Že od prejšnjega tedna se dogajajo strahoviti zakulisni (in posredno tudi javni) pritiski na ustavnega sodnika Marka Šorlija, ki naj bi bil targetiran kot “najšibkejši člen” med tistimi tremi ustavnimi sodniki (Marko JakličRok Svetlič in Šorli), ki bi lahko spremembo začasnega zadržanja učinkovito preprečili z razvpito obstrukcijo seje. Na Šorlija kot starejšega gospoda pravnika se vrstijo pritiski, češ, obstrukcija je za sodnika – njegovega kova – zavržno početje. Toda grožnje naj bi bile še hujše, saj naj bi mu grozili tudi s temeljitim medijskim ubojem in celo ovadbami. Piše portal Požar report

Vse bolj verjetne govorice pa so tudi oziroma informacije, da naj bi tistim sodnikom, ki bodo glasovali za Golobov sporni zakon o RTV, obljubili vrhunske pravniške službe v Evropski uniji. Konkretno, Knezu funkcijo sodnika Evropskega sodišča za človekove pravice v Strasbourgu, Accettu pa funkcijo sodnika na Splošnem sodišču Evropske unije v Luksemburgu. Knez naj bi, vsaj po nekaterih informacijah, tudi že začel obiskovati tečaj francoskega jezika stopnje C1.

Kako bo o zakonu o RTV odločilo Ustavno sodišče, bomo spremljali tudi na portalu e-maribor.si

VREME

Maribor
oblačno
73%
1km/h
100%
9°C
12°
7°
8°
Thu
2°
Fri
5°
Sat
9°
Sun
10°
Mon

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.